Lezing: Hoe kan het oeroude Jodendom antwoord geven op hypermoderne vragen, door Opperrabijn Binyomin Jacobs
Agenda

Lezing: Hoe kan het oeroude Jodendom antwoord geven op hypermoderne vragen, door Opperrabijn Binyomin Jacobs

gabrievanstraten 23 oktober 2014, 00:00

Vaak wordt er gedacht dat het christendom een voortzetting is van het Jodendom. Oude Testament en daarna het Nieuwe Testament. Maar klopt dit? Waarop is het Jodendom eigenlijk gebaseerd? Wat is de Talmoed en welke plaats neemt het Talmoedisch denken in binnen het Jodendom? En is dat oeroude Jodendom bij machte om antwoorden te geven op hypermoderne vraagstukken? En zo ja, hoe kan dit dan? Want 3.300 jaar geleden, toen G’d de Bijbel gaf aan het Joodse volk, bestond er nog geen elektriciteit, geen telefoon, geen computer, geen harttransplantatie en zelfs geen euthanasie! Opperrabbijn Jacobs zal ons binnenleiden in het Jodendom, op boeiende wijze en uitgebreid de gelegenheid geven om vragen te stellen.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs

Opperrabbijn Binyomin Jacobs

Opperrabbijn Binyomin Jacobs is geboren in 1949 te Amsterdam als zoon van Ashkenazisch Joodse ouders die beiden overlevenden zijn van WO II. Na het gymnasium heeft hij acht jaar gestudeerd aan Talmoed Hogescholen in Frankrijk, USA en Israël. Hij heeft zijn rabbinale bevoegdheid o.a. gehaald aan de Talmoed Hogeschool van Opperrabbijn Untermann, de toenmalige Opperrabbijn van Israël. Als lokale voorganger van de Joodse Gemeente Amersfoort, reizende leraar van het NIK, de federatie van Joodse Gemeenten, en geestelijk verzorger van het Joods psychiatrisch ziekenhuis het Sinai Centrum is hij zijn loopbaan begonnen. Sinds november 2008 is de heer Jacobs officieel Opperrabbijn.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 17 november a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Plaats opmerking