Lezing: Is Iran nog steeds een (nucleaire) bedreiging voor Israël? door prof. dr. mr. Afshin Ellian
Agenda

Lezing: Is Iran nog steeds een (nucleaire) bedreiging voor Israël? door prof. dr. mr. Afshin Ellian

gabrievanstraten 07 september 2015, 00:00

De overeenkomst die zes wereldmachten met Iran hebben gesloten met betrekking tot de nucleaire activiteiten van dit land lijkt er sprake te zijn van een jubelstemming maar is dat terecht en in hoeverre blijft Iran een (nucleaire) bedreiging voor Israël?

Karikatuur van de Iraanse houding

Karikatuur van de Iraanse houding

Het was een diep gewortelde wens van uw bestuur om prof. dr. mr. Afshin Ellian uit te nodigen en hem te vragen over dit onderwerp te spreken. Ondanks zijn overvolle agenda heeft de heer Ellian toegezegd graag naar Dordrecht te komen. Spreker is in Iran opgegroeid binnen een veelvormige familie, bestaande uit moslims, christenen en mystici. Als scholier leerde hij al het vak journalistiek van een van de meest prominente journalisten van Iran. Hij heeft als freelance journalist voor verscheidene politieke tijdschriften van Iran gewerkt. Vanwege de onderdrukking door het Islamitische regime moest Ellian voor zijn leven vluchten, in eerste instantie naar Pakistan. In 1987 heeft hij asiel aangevraagd bij de Permanente Vertegenwoordiging van VN in Kabul waarna hij in 1989 door de Nederlandse overheid werd uitgenodigd om als politiek vluchteling naar Nederland te komen.

De Iraanse professor Afshin Ellian

De Iraanse professor Afshin Ellian

In Nederland studeerde Ellian aan de Universiteit van Tilburg, toen nog Katholieke Universiteit Brabant geheten. In 1996 studeerde hij af in internationaal publiekrecht, strafrecht en rechtsfilosofie. Vervolgens promoveerde hij in 2003 aan deze universiteit. De titel van zijn proefschrift is: “Een onderzoek naar de Waarheids- en Verzoeningscommissie van Zuid-Afrika”. Sinds 2005 is de heer Ellian als hoogleraar verbonden aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden en sinds 2012 is de hij directeur van het aan deze universiteit verbonden instituut Metajuridica. De heer Ellian heeft een weblog op de site van Elsevier en eerder had hij een column in NRC Handelsblad.

 

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag(!) 24 september a.s. in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking