Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Agenda

Lezing: Rabbijn kolonel Sebbag in De Rank over ‘Jongeren in het Jodendom’

gabrievanstraten 03 april 2012, 00:00
Lezing: Rabbijn kolonel Sebbag in De Rank over ‘Jongeren in het Jodendom’

Op maandag 23 april komt rabbijn Menachem Sebbag spreken voor de afdeling Drechtsteden van het Genootschap Nederland-Israël. Als jongerenrabbijn zoekt hij de Joodse jeugd te stimuleren en betrokken te houden bij Joodse Gemeenten in Nederland. Als zijn belangrijkste taak ziet Sebbag het winnen van vertrouwen van enerzijds de besturen van de jongerenorganisaties en van anderzijds de individuele jongeren, die hij in zijn werk ontmoet. Hij vertelt over zijn aanpak om met jongeren in aanraking te komen, zoals het bezoeken van studentenhuizen waar hij lezingen geeft en gespreksgroepen leidt, of betrokkenheid bij activiteiten van de jongerenverenigingen. Rabbijn Sebbag zal ook vertellen hoe hij tijdens de persoonlijke, individuele contacten geloofsvragen beantwoordt, informatie geeft of gewoon een luisterend oor biedt. Ook hoe hij invulling geeft aan een praktische betrokkenheid zin, zoals mezoezot bevestigen aan deurposten en het kosjer maken van keukens, zal aan bod komen. Zo wil hij een brug slaan tussen ‘de verloren jeugd’ en de Joodse traditie.
Rabbijn kolonel Menachem Sebbag (Londen, 1969) is landelijk jongerenrabbijn bij het NIK in Amsterdam en hoofdkrijgsmacht rabbijn. Sinds kort is rabbijn Sebbag spiritueel leider van de AMOS (Amsterdamse Modern Orthodoxe Sjoel).
De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70 te Dordrecht. Er is ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en www.gni-drechtsteden.dordt.nl.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *