Lichamen van vermoorde Israëlische jongens gevonden
Buitenland

Lichamen van vermoorde Israëlische jongens gevonden

Redactie 01 juli 2014, 00:00

TeensIsraëlische soldaten hebben de lichamen gevonden van de drie Israëlische tieners die vorige maand werden ontvoerd.

Pijn en verdriet zijn voelbaar in Israël en in Joodse gemeenschappen wereldwijd. Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar (16) en Eyal Yifrach (19) werden ontvoerd in de nacht van 12 juni, toen ze aan het liften waren bij Alon Shvut, ten zuiden van Jeruzalem.
In Israël en in de rest van de wereld komen mensen bijeen om de jongens te gedenken en worden condoleanceregisters geopend. De vrees dat de jongens al kort na hun ontvoering zijn vermoord, is waarheid gebleken. Israëlische autoriteiten hebben twee Palestijnse mannen die lid zijn van Hamas aangewezen als de daders. Beide mannen zijn na de ontvoering uit hun huizen gevlucht.
„De hele natie buigt vanavond haar hoofd met verdriet dat nauwelijks te dragen is,” verklaarde de Israëlische president Shimon Peres. Premier Netanyahu zei kort na de vondst van de drie Israëlische jongens dat Hamas ‘zal boeten voor hun dood’. De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de door Hamas beheerste Gazastrook. Volgens het Israëlische leger gaat het om 34 terreurdoelen van Hamas, dat ook door de EU nog steeds als een terroristische organisatie wordt aangemerkt. Sinds de terreurorganisatie een ‘verzoeningsakkoord’ sloot met Fatah, de beweging van Mahmoud Abbas, zijn vanuit de Palestijnse gebieden al meer dan zestig raketten afgevuurd op Israël. Hamas bevestigt dat de twee mannen die zijn aangewezen als daders door Israël inderdaad Hamas-leden zijn.

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking