Mahmoud Abbas legt schuld Holocaust bij Joden
Nieuws

Mahmoud Abbas legt schuld Holocaust bij Joden

Redactie 08 september 2023, 15:16
Mahmoud Abbas legt schuld Holocaust bij Joden
Palestinian Authority President Mahmud Abbas speaks during a meeting with journalists in the West Bank cityof Ramallah on July 03, 2019. Photo by Flash90 *** Local Caption *** ???????? ????? ???? ????? ????????? ????? ???? ??? ???? ??????

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas beweert dat de nazi’s het Joodse volk niet wilden uitroeien vanwege antisemitisme, maar vanwege hun ‘sociale rol’ als geldleners. Internationaal is geschokt gereageerd op dit nieuwe bewijs van ‘Aboe Mazens’ diepgewortelde Jodenhaat en verdraaiing van de Holocaust.

“Men zegt dat Hitler Joden doodde omdat zij Joden waren, en dat Europa de Joden haatte omdat zij Joden waren. Nee. Het is helder uitgelegd dat zij hen bestreden vanwege hun sociale rol en niet hun religie,” oreerde Abbas op de Palestijnse televisie. Later verduidelijkte Abbas wat hij met die ‘sociale rol’ bedoelde: “Woekeren, geld en zo”.

De Duitse regering reageerde woedend op dit zoveelste voorbeeld van Abbas’ anti-Joodse racisme. “De Palestijnen verdienen het de waarheid te horen van hun leider, niet zulke verdraaiingen,” zei Steffen Seibert, de Duitse ambassadeur in Israël. De Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan sprak van ‘puur antisemitisme’: “Net zoals Abbas de Joden de schuld van de Holocaust geeft, doet hij hetzelfde met alle problemen in het Midden-Oosten.” De EU noemde Abbas’ uitspraken ‘fout en ontzettend misleidend’, bovendien zouden volgens Brussel zijn uitspraken ‘antisemitisme voeden’.

Abbas liet het niet alleen bij Holocaust-bagatelliserende opmerkingen. Volgens de Palestijnse leider zijn Joden helemaal geen Semieten. Dit is volgens Abbas ‘een waarheid die aan de wereld verspreid moet worden’. In mei zei hij nog dat Israël ‘liegt zoals Joseph Goebbels’ en vorig jaar verbijsterde hij zijn gehoor in Duitsland met de opmerking dat Israël ‘wel vijftig Holocausts’ zou hebben gepleegd. In zijn jongere jaren schreef de nu 87-jarige Abbas een proefschrift waarin hij de Holocaust in twijfel trok.

Plaats opmerking