Meisje van 12 verkracht met antisemitisch motief
Buitenland

Meisje van 12 verkracht met antisemitisch motief

Jodenhaat lijkt het motief voor een verkrachting van een tienermeisje in een banlieue van Parijs.

Redactie 19 juni 2024, 12:08
Meisje van 12 verkracht met antisemitisch motief
Demonstratie in 2021 voor de vermoorde Joodse arts Sarah Halimi - Foto: Claude Truong-Ngoc

Drie tieners in het Franse Courbevoie zijn gearresteerd op verdenking van verkrachting van een 12-jarig Joods meisje. Dat meldt de kwaliteitskrant Le Figaro. Voor, tijdens en na de groepsverkrachting uitten de drie antisemitische beledigingen tegen het meisje.

Het drietal, respectievelijk 12, 13 en 14 jaar oud, viel het meisje aan in een park in Courbevoie, een buitenwijk net ten noordwesten van het centrum van de Franse hoofdstad. Het meisje zou ‘met geweld gepenetreerd’ zijn, terwijl zij met de dood werd bedreigd en uitgescholden vanwege haar Joodse afkomst, schrijft Le Figaro op basis van bronnen binnen de politie. Artsen bevestigden na onderzoek de verkrachting van de 12-jarige.

Het Openbaar Ministerie van het nabijgelegen Nanterre bevestigt dat het drietal is gearresteerd. Een van hen is vastgezet in voorlopige hechtenis, de twee anderen worden vastgehouden door de politie, dit vanwege hun jonge leeftijd. Het drietal wordt verdacht van verkrachting, misbruik, afpersing en bedreiging met de dood. Dit alles met rassenhaat als strafverzwarende motief.

Antisemitisme is in Frankrijk – net als overal in West-Europa – geëxplodeerd sinds de pogrom van 7 oktober. Ook daarvoor kende het land al jarenlang ernstig geweld, inclusief moorden, tegen de Joodse bevolking, veelal uitgevoerd door daders met een islamitische immigratieachtergrond. De moorden op de gepensioneerde arts Sarah Halimi in 2017 en de 85-jarige Holocaustoverlevende Mireille Knoll een jaar later zijn hiervan de beruchtste voorbeelden.

Opmerkingen (7)
Sonja 19 juni 2024, 17:18
Geef die jongens maar de dood straf wordt niks meer met ze
Marco van Schoonhoven 19 juni 2024, 19:25
Het is niet te bevatten dat kinderen van 12,13 en 14 jaar tot dit soort daden kunnen komen, nog wel op een 12 jarig meisje... Je kunt alleen maar concluderen dat deze beesten daad ingegeven is door de omgeving waarin zij zich begeven... Opmerkelijk is de strafverzwarende factor: rassenhaat... Er is maar 1 ras: het menselijk ras... beesten haten mensen?
tiki 20 juni 2024, 08:18
Rotte vis begint te stinken vanaf de kop. Wanneer de FRANSE regering Israelische firma's uitsluit vn de Eurosatory Defense Exebition (waar ze al jaren komen), Israeli's verbied *aanwezig te zijn op het terrein & aanwezigen een "Niet Jood" verklaring moeten tekenen (geen zaken/connecties met Israelische firma's) dan hebben we het hier over puur Racisme, Antiseminisme, Discriminatie & Contractbreuk v.d. Franse regering. Wanneer het Franse ministerie van Defensie een verklaring naar buiten brengt met **No Israeli boots on the ground**....dan moet je niet verbaasd zijn!!! Het discriminatie verbod is inmiddels nietig verklaard door een andere rechtbank (blijkbaar bang voor rechtzaken die geld gaan kosten). De flinterdunne maskers van beschaving zijn afgevallen, daar kunnen we het wel over eens zijn.
Ruud 20 juni 2024, 15:40
@Marco, Sonia en Tiki: jullie ontsteltenis is gelijk als de mijne! Marco schrijft dat het niet te bevatten is hoe kinderen van die leeftijd tot dergelijke daden komen? Nou Marco, om precies te zijn is dit door de ouders, de vriendjes, de cultuur en de imam met de paplepel ingegoten....Jodenhaat tot in de kern van iedere cel bij dit islamitische tuig...en zoals Sonja al schrijft zal geen enkele gewone straf ook maar enige indruk op hun maken want door de misdaad hebben zij een status van martelaar bereikt. Afslachten op een vergelijkbare pijnlijke manier als zij het 12 jarige meisje hebben aangedaan werkt misschien afschrikwekkend op de rest van dit onmenselijk tuig. @Tiki: de islamisering in Frankrijk is zo ontzettend ver doorgedrongen in de instanties dat de uitspraak mij geheel niet verbaasd. Alleen islamofobie is het nieuwe modewoord geworden! Alle discriminatie van de rest telt niet meer mee. Frankrijk, het is een mooi land, alleen jammer dat die rotte Fransen daar wonen.
tiki 21 juni 2024, 13:31
@Ruud.......Frankrijk is de kanarie in de EU kolenmijn. Het Kalifaat-West heeft flinke vorderingen gemaakt, dankzij wezelgedrag & kwezelpraat v. onze democratische regeringen (ook Hitler kwam democratisch aan de macht), totaal geobsedeerde maar fout geinformeerde journalisten & experts, die propaganda met feiten verwisselen. En dan niet te vergeten, de vaandeldragers van onze toekomst, het mantra blazende & onkunde toeterende humanisten volk....'de terreur shawls dragende studenten, niet gestoord door afwezigheid van kennis over het conflict waar ze zo boos over zijn. De shawl die ze met trots dragen, zwaaiend m.d vlag v.e. niet bestaand land & volk en symbool voor de vernietiging van Israel. Het échte probleem van de huidige staat v.d. wereld zijn lafheid & domheid!
Marta 22 juni 2024, 04:48
Marco Tiki en Ruud jullie slaan de spijker op zn kop, ik mis alleen nog de Nederlandse media namelijk: dat het drie ISLAMITISCHE JONGENS waren die dat meisje van twaalf mishandeld en verkracht hebben terwijl ze antisemitische scheldwoorden schreewden...!!!
Marco van Schoonhoven 23 juni 2024, 14:02
@Marta: Waarbij opgemerkt kan worden dat het aannemelijk is dat deze 3 jongetjes geen idee hebben wat antisemitisme echt inhoud... of rassenhaat (wat een onjuiste benaming is in mijn optiek) Het is de ingeving van de omgeving waar men zich in begeeft, met uiteraard de mensen van 'invloed' om hun heen (ouders enzo, noem maar op)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *