Middeleeuwse gekte
Commentaar

Middeleeuwse gekte

Esther Voet 11 maart 2021, 10:30
Middeleeuwse gekte

Ooit dacht het merendeel van de mensheid dat de aarde plat was terwijl Joods-Arabische en daarvoor al Griekse wetenschappers al lang hadden bewezen dat die rond was. Ooit werd gedacht dat alles om onze wereld heen draaide, totdat duidelijk werd dat onze planeet om de zon draaide. Ooit dacht een groot deel van de wereld dat wetenschappers het mis hadden toen zij bewezen dat de aarde ouder was dan 6000 jaar. Ooit dachten mensen (en misschien doen ze dat nog steeds) dat Jezus geen Jood was en dat Joden hem hadden vermoord. Ooit dachten mensen dat Joden de pest verspreidden. Ooit dacht een aantal boeren dat de spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem de koeien in de wei zo zou doen schrikken dat ze geen melk meer zouden geven en ooit dachten mensen dat de landing op de maan nep was.

Anno 2021 zijn er nog altijd mensen die denken dat de landing op de maan een complot van de Amerikaanse regering was. Dat corona deel uitmaakt van een groot Joods complot en dat vaccinatie tegen corona dus gaat om wereldheerschappij. Anno 2021 wordt gedacht dat in Nederland de deep state actief is, die kinderen door pedoseksuelen laat misbruiken. U raadt het al: een complot van de Joden. Anno 2021 mogen columnisten feitenvrij hun tegenstemmen, zonder herstel, laten horen in NRC en in de Kanttekening. Anno 2021 zijn er progressieve, westerse vrouwen die vrouwenbesnijdenis verdedigen in het kader van religieuze vrijheid. Anno 2021 wordt een klein landje categorisch weggezet als een apartheidsstaat en onze Nederlandse regering doet daar uit opportunisme aan mee. Anno 2021 zijn de van oudsher pro-Joodse progressieve partijen anti geworden. Anno 2021 woekert het FvD, bewezen doordrenkt van antisemitisme, in de peilingen door naar vijf zetels en staan partijen als de PvdD met een groot aantal viruswappies op winst. Anno 2021 worden in mijn dierbare Amsterdam bomen omgehakt terwijl er een biomassacentrale wordt gebouwd waarvan iedereen het er al over eens is dat die er niet moet komen.

In deze tijd van middeleeuwse gekte houd ik me vast aan kleine geluksmomenten. Bijvoorbeeld wanneer ik erachter kom dat een klein bosje bloemen in mijn slaapkamer wonderen doet voor mijn gemoed. De lente komt, het leven blijft. En terwijl ik daar met mijn eerste oogopslag in de ochtend getuige van mag zijn, hoop ik dat Nederland zal blijven kiezen voor afwijzing van idiotie.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking