Middelvinger
Commentaar

Middelvinger

Esther Voet 30 september 2021, 09:50
Middelvinger

Wie een lange adem had kon vorige week woensdagavond laat, toen het NIW al naar de drukker was, zien hoe Thierry Baudet tijdens de algemene beschouwingen geen enkel berouw toonde over vergelijkingen die worden gemaakt tussen de aanloop naar de Shoa, de Shoa zelf en de huidige coronacrisis, QR-codes en wat dies meer zij. De brief die naar de fracties in de Tweede Kamer ging, ondertekend door vijf Joodse organisaties waaronder het NIW, legde hij zonder pardon naast zich neer; hij stak een dikke middelvinger op. Veelzeggend voor deze zelfbenoemde intellectueel die andere Kamerleden een gebrek aan IQ verwijt.

Hij vergeet dat EQ (emotionele intelligentie) een andere belangrijke graadmeter is voor succes in de maatschappij, en op dat vlak scoort Baudet een dikke onvoldoende. Hij weet dat hij de macht heeft mensen die misbruik maken van de geschiedenis, tot de orde te roepen, maar weigert dat pertinent. Wat? Hij gooit zelfs nog wat extra olie op het vuur, bleek deze week. Op een billboard van de film Mijn beste vriendin Anne Frank, was een stripje geplakt met de woorden ‘Voor ongevaccineerden verboden’. Natuurlijk is dit kul, met de uitslag van een zelftest of bewijs dat je al corona hebt gehad, kun je gewoon naar binnen. Erger is de abjecte associatie.

Baudet dacht daar – uiteraard – heel anders over. Trots toonde hij het beeld, met het commentaar ‘Foto van de dag!’ Daarmee bevestigde hij zijn ‘heldenrol’ als voorman van een verzameling antivaxers, complotdenkers, en extreemrechtse mee lopers. Overigens wees een Forumwoordvoerder ons erop dat het geen FvD-beveiligers waren die bij demonstratie op 5 september T-shirts met gele sterren droegen. Dat klopt, het waren Baudets medeorganisatoren van de demonstratie en de T-shirts kwamen van de website van graancirkelzoeker en opperantisemiet Janet Ossebaard.

Wie Baudets groupies en trollenlegers op Twitter volgt, ziet dat achter de namen van die fans opvallend vaak een Israëlisch vlaggetje staat. Hoe valt dat nu te rijmen? Israël is het land waarin de vaccinatie het succesvolst is uitgevoerd. Het land dat vooroploopt in communicatie van betrouwbare informatie over de vaccinatie. Hoe kunnen al deze zelfverklaarde Israëlfans zo blindelings achter deze charlatan aanlopen? Ze scharen zich met vlaggetje en al bij een groep waarin de antisemitische gedachte dat de Joden de wereld willen beheersen eerder usance dan uitzondering is.

Zo wordt niet alleen de Shoa, maar ook de Israëlische vlag misbruikt.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking