Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Nederland stemt mee met dictaturen in lof voor omstreden UNRWA
Nieuws

Nederland stemt mee met dictaturen in lof voor omstreden UNRWA

Redactie 08 december 2023, 11:57
Nederland stemt mee met dictaturen in lof voor omstreden UNRWA

De Nederlandse delegatie bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft met de overgrote meerderheid meegestemd in een resolutie die de omstreden United Nations Relief and Works Agency prijst.

Terwijl in belangrijke lidstaten als Duitsland en de VS de financiering van de UNRWA onder druk staat vanwege de extreme partijdigheid van de VN-organisatie in het conflict tussen Israël en Hamas in Gaza, roept Algemene Vergadering ‘er in sterke mate toe op genereus bij te dragen aan de UNRWA’.

Daarnaast prijst de resolutie de organisatie zo ongeveer de hemel in: “(Wij) drukken onze ernstige zorgen uit over pogingen het agentschap in diskrediet te brengen ondanks zijn bewezen operationele vermogens, bewezen effectieve verstrekking van humanitaire en ontwikkelingshulp en betrouwbare uitvoering van zijn opdracht (…), zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.”

Nu zal niemand ontkennen dat de omstandigheden op dit moment inderdaad moeilijk zijn, maar de resolutie beschrijft een fictieve UNRWA en zeker niet de organisatie die al decennia uitblinkt in vijandigheid tegen Israël. In en onder gebouwen van de organisatie zijn terreurtunnels en wapenopslagplaatsen van Hamas gevonden. De organisatie is verantwoordelijk voor onderwijs in Gaza en staat daarbij toe dat kinderen worden geïndoctrineerd met de meest walgelijke Jodenhaat en verheerlijking van terreur in hun schoolboeken.

Het lijstje indieners van de resolutie leest als een wie-is-wie van dictaturen wereldwijd

Palestijnse medewerkers van de UNRWA, onder wie leraren, worden keer op keer betrapt op gewelddadige uitlatingen, anti-Joods racisme, oproepen tot genocide en zelfs openlijke bewondering voor Adolf Hitler, de nazi’s en de Holocaust. Als klap op de vuurpijl kwam daar vorige week de beschuldiging bij dat een van de op 7 oktober gegijzelde Israëlische burgers werd vastgehouden op de zolder van een UNRWA-leraar. De organisatie zegt dit onderzocht te hebben en noemt de aanklacht ‘ongefundeerd’, maar het is moeilijk daar veel waarde aan te hechten, gezien de pogingen van de UNRWA eerdere schandalen onder het tapijt te vegen.

De Nederlandse delegatie bij de VN weet dit alles en stemde toch trouw mee met de resolutie, net als alle Europese landen. Extra opvallend daarbij was wie de indieners waren. Het lijstje leest als een wie-is-wie van dictaturen wereldwijd. We noemen er een aantal (hoewel lang niet alle): Cuba, Qatar, Venezuela, Saoedi-Arabië, Jemen en natuurlijk … Palestina. Blijkbaar zijn de Nederlandse diplomaten in New York niet bekend met de in politiek Den Haag zo populaire term cordon sanitaire.

Opmerkingen (6)
tiki 08 december 2023, 13:01
"UNWRA's bewezen operationele vermogens, bewezen effectieve verstrekking van humanitaire en ontwikkelingshulp en betrouwbare uitvoering van zijn opdracht (…), zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. ” Helemaal mee eens! UNWRA heeft zijn *operationele vermogens bewezen door het verstrekken van hulp via het plaatsen van raketten & wapentuig in zijn prive achtertuinen, kinderkamers, scholen, ziekenhuizen & faciliteiten. Zijn *humanitaire hulp is bewezen door het maken van véél miljonairs & biljonairs in de palestijnse leiding & de ontwikkeling van een 650 .000 groep Arabische vluchtelingen tot een 5.8 mijoen palestijns vluchtelingen volk .Door de Arabische mondelinge & Westerse actieve hulp zijn & blijven ze te vertrouwen in de uitvoering van hun opdracht, zijnde het conflict in 'palestina' in stand te houden als constructief wapen tegen Israel met als bonus een goed gevulde boterham voor henzelf. Ja, de omstandigheden zijn vaak moeilijk door Joodse Zionisten & 'agressieve colonisten'....(door de Belgische PM radicaal de toegang tot zijn land ontzegd en nee, dat heeft niets met RACISME of Jodenhaat te maken, maar is gewoon een kleuter reactie van de premier uit het land van de 4-statenoplossing na de kritiek vanuit Israel op zijn abominabele gedrag aan de grens met Gaza en iemand die de hete adem van het Vlaams Belang in zijn nek voelt, na de monster winst van Wilders) . En het meestemmen van Nederland? Ik denk dat dit een van de laatste keren is dat dit zo zal zijn . Premier Wilders heeft een gezondere instelling over wat heurt.
tiki shapira 08 december 2023, 15:40
UNWRA & het bloed Rode Kruis aan de Joodse doodskist. *Red Cross reprimanded hostage families: ""Think about the Palestinians"". De ouders van een van de gijzelaars werden deze week naar het buro van het Rode Kruis geroepen. Vol optimisme gingen ze ernaartoe in de hoop dat het RK informatie had over hun zoon of de medicijnen zou doorgeven die hij dagelijks nodig heeft. Daar aangekomen werden zij op een stoel geplaatst en streng aangesproken ""denk aan de arme palestijnen die door jullie gebombardeerd worden" was de boodschap, waarna ze konden opstappen. Verder commentaar overbodig! Het Rode Kruis is de schaamte voorbij, net als de Westerse landen die de UNWRA = Hamas, financieel & principieel blijven steunen.
Bas Fortuin 10 december 2023, 13:24
Je kunt je ogen niet geloven als je leest: Nederland stemt mee met dictaturen in lof voor omstreden UNRWA" Toon mij uw vrienden en ik zal zeggen wie u bent. Hoe en waarom hebben EU, Mark Rutte VVD en Sigrid Kaag D66 en Wopke Hoekstra CDA en Gertjan Segers CU, en ook veel leden van de TWEEDE KAMER dat laffe, misdadige, racistische, antisemitische UNWRA beleid jarenlang financieel steunen en kunnen laten voortwoekeren zonder ook maar een keer met de vuist op tafel te slaan, en UNWRA de les te lezen hoewel ze al jaren wisten..."In en onder gebouwen van de UNWRA organisatie zijn terreurtunnels en wapenopslagplaatsen van Hamas gevonden. De UNWRA organisatie is ook verantwoordelijk voor onderwijs in Gaza en staat daarbij toe dat kinderen worden geïndoctrineerd met de meest walgelijke Jodenhaat en verheerlijking van terreur in hun schoolboeken." Ik kan nu helaas maar een ding concluderen in dezen: Goed dat wakkere burgers deze vier laffe Pol. partijen gedecimeerd hebben bij de afgelopen Parlementsverkiezing 2023. Hoop dat die mislukte bestuurders nu zeggen: My God wat hebben we gedaan...wakker schrikken en Orde op zaken gaan stellen!!!!
Wietske van Raalte 10 december 2023, 15:59
Sabbateanen joden komen Israël niet in. Het hoofdkwartier van Hamas is verplaatst van Syrië naar Turkije, 10 jaar geleden.
Robert Kopuit 10 december 2023, 19:35
Ik denk dat Bas Fortuin zich niet realiseert dat het Nederlandse ministerie van BZ al sinds tientallen jaren een van de meest antisemitische organisaties van dit land is en keer op keer voor anti-Israëlische resoluties stemt.
Bas Fortuin 11 december 2023, 17:51
@Robert Kopuit. Waarom denkt u dat?
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *