Nederlandse rabbijn positief getest op coronavirus
Nieuws

Nederlandse rabbijn positief getest op coronavirus

Redactie 20 maart 2020, 13:46
Nederlandse rabbijn positief getest op coronavirus

De bekende Nederlandse rabbijn Shmuel Katz is opgenomen in het ziekenhuis, hij is besmet met het coronavirus en ligt op de IC. Zijn zoon ligt ter observatie in hetzelfde ziekenhuis.

Ook andere namen van personen uit de Joodse gemeenschap die zouden zijn besmet gaan op sociale media rond. De Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) schrijft in een nieuwsbericht. “Ook binnen onze Joodse gemeenschap zijn besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Wij wensen iedereen die ziek is van harte beterschap. Onze rabbijn Shmuel Katz is opgenomen in het ziekenhuis,” aldus de NIHS. “Omdat rabbijn Katz op SOPA-gebied zeer actief is, hebben velen in de afgelopen weken mogelijk contact met hem gehad. Bent u een van hen? Dan adviseren wij u extra voorzichtig te zijn en de richtlijnen van overheid en RIVM extra in acht te nemen.”

Eerder sloten alle synagogen in Nederland vanwege het virus. Poeriem werd door de meeste Joodse organisaties nog wel grootschalig gevierd. De vrees is dat toen meerdere mensen zijn besmet. Het zou daarbij vooral gaan om een feest van de orthodoxe studieorganisatie Beis Hamedrasj Ets Chaim.

Omdat de synagogen zijn gesloten organiseert de NIHS voorafgaand aan sjabbat online een bijeenkomst. Ook stelt de organisatie samen met de NIISA en JBW maaltijden beschikbaar voor ouderen en mensen die zelf geen boodschappen kunnen doen, of door de crisis in financiële problemen zijn gekomen.

Geluiden dat ook personen aangesloten bij de orthodoxe scholengemeenschap Cheider met het coronavirus zouden zijn besmet, worden ontkend. Er zijn personen getest, maar die bleken dit virus niet te hebben.

De NIW-redactie wenst alle zieken en hun familieleden veel sterkte en beterschap toe.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking