Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

NIW-verklaring over de uitspraken van Tamarah Benima

Redactie 29 oktober 2021, 14:22
NIW-verklaring over de uitspraken van Tamarah Benima

Redactie en bestuur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad hebben met ontzetting kennisgenomen van de uitspraken van rabbijn Tamarah Benima over het coronabeleid, dat zij vergelijkt met de opmars naar de Holocaust. Het NIW staat op het standpunt dat dit een vorm van Holocaust-bagatellisering is, en ziet het als zijn taak om duidelijk stelling te nemen tegen personen die zo’n vergelijking maken. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor Tamarah Benima, die van 1992 tot 1999 hoofdredacteur van het NIW was en tot twee jaar geleden columns schreef in ons weekblad. Wij vinden haar woorden buitengewoon ongepast en nemen er met nadruk afstand van.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (2)
Gaia Son 29 oktober 2021, 17:25
Beste NIW redactie en bestuur, Hartelijk dank voor jullie duidelijke stellingname mbt de stuitende uitspraken van T. Benima. Ik voel me door jullie verklaring gesteund in de overtuiging dat we in deze verwarrende en voor velen angstaanjagende tijd nog niet allemaal ‘de weg kwijt zijn’. Maatregelen tegen covid en de keuzen die individuen op dat gebied maken, zijn op geen enkele manier vergelijkbaar met decreten over de verdelging van bevolkingsgroepen.
Mattie Tugendhaft 31 oktober 2021, 15:23
Ik kan en wil niet anders dan me aan te sluiten bij de worden en geschriften van het NIW Mijn vraag is wel hoe haal je dit in je hoofd deze stelling te verwoorden. Schande en hoeveel maak je hiermee kapot???
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *