Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

NIW

NIW voor iedereen vrij online

Redactie 03 april 2020, 14:30
NIW voor iedereen vrij online

In deze voor velen donkere en onzekere tijden, zitten talloze mensen thuis die geïnteresseerd zijn in de Joodse cultuur, politiek, geschiedenis, Israël – kortom alle aspecten van de Joodse wereld waarover het NIW wekelijks actueel en met diepgang informeert. Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen met deze interesse een abonnement heeft op het NIW. Daarnaast kan vanwege de coronapandemie PostNL niet langer tijdige bezorging garanderen. Daarom willen wij juist nu een geste doen naar allen die de Joodse wereld een warm hart toedragen en hen de mogelijkheid geven te zien wat wij wekelijks te bieden hebben.

Het NIW zet daarom de inhoud van het extra dikke Pesachnummer, de viering van de Joodse exodus (Pesach) valt vrijwel samen met het christelijke Pasen, gratis en integraal online. Omdat wij trots zijn op ons blad dat al sinds 1865 met liefde en zorg – nesjomme noemen wij dat – wordt gemaakt. En ja, wanneer u denkt ‘dat smaakt naar meer’, wij hebben tot 30 april een mooie aanbieding voor u.

Het NIW wenst al onze lezers, oud en nieuw, jong en oud, Joods en niet-Joods veel leesplezier. U vindt in dit nummer actualiteit over de viruscrisis hier in Nederland, in Israël en elders in de Joodse wereld. Maar we bieden u ook een belangrijk essay van de hand van Remco Ensel over de verschillende groepen vervolgden van de Holocaust, een interview met de vooraanstaande hematoloog Arnon Kater, een portret van pantomimegrootheid en verzetsstrijder Marcel Marceau, de baanbrekende kunst van 19e-eeuwse Joodse schilders, recensies, columns, opinies en nog veel meer. En natuurlijk, omdat het Pesach is, een beschouwing van de hand van rabbijn Joram Rookmaker en een selectie van de mooiste hagadot, de boeken waarmee Joden de exodus vieren.

Redactie en bestuur van het NIW wensen u allen veel leesplezier en wellicht is dit het begin van een langere vriendschap.

Chag Pesach Sameach en voor onze niet-Joodse volgers vrolijk Pasen.

Esther Voet
Hoofdredacteur

Klik op de cirkel met ‘fullscreen’ om deze editie te vergroten

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (2)
Marianne v Geuns 04 april 2020, 07:24
Lieve Esther ik was heel erg verbaasd toen ik las dat we graties deze NIW mochten lezen on line. Ik ga hem ook helemaal van voren naar achteren uit lezen, Als mijn vrienden uit Holland hier naar Israel komen nemen ze al jaren hun NIWs voor mij mee.Maar verlopig zal hier wel niets van komen wat het betreft komen naar Israel. Ik wens jou en iedereeen die je lief is en iedereeen die werkt bij de NIW een happy Pesach,leve groet ,Marianne v Geuns
Benjamin Krooon 05 augustus 2020, 16:06
Hoi, Al vanaf december is de bezorging van het niw slecht. Contact met de afdeling bezorging van de uitgever en Postnl haalde niets uit . Ik krijg andere media via post wel bijna altijd. Ik kan als abonnee niet traceren,wat de oorzaak is. Wellicht kunt u nu actie ondernemen. Bijvoorbaat dank, Vrij groeten, Benjamin Kroon
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *