NIW voor iedereen vrij online
NIW

NIW voor iedereen vrij online

Redactie 03 april 2020, 14:30
NIW voor iedereen vrij online

In deze voor velen donkere en onzekere tijden, zitten talloze mensen thuis die geïnteresseerd zijn in de Joodse cultuur, politiek, geschiedenis, Israël – kortom alle aspecten van de Joodse wereld waarover het NIW wekelijks actueel en met diepgang informeert. Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen met deze interesse een abonnement heeft op het NIW. Daarnaast kan vanwege de coronapandemie PostNL niet langer tijdige bezorging garanderen. Daarom willen wij juist nu een geste doen naar allen die de Joodse wereld een warm hart toedragen en hen de mogelijkheid geven te zien wat wij wekelijks te bieden hebben.

Het NIW zet daarom de inhoud van het extra dikke Pesachnummer, de viering van de Joodse exodus (Pesach) valt vrijwel samen met het christelijke Pasen, gratis en integraal online. Omdat wij trots zijn op ons blad dat al sinds 1865 met liefde en zorg – nesjomme noemen wij dat – wordt gemaakt. En ja, wanneer u denkt ‘dat smaakt naar meer’, wij hebben tot 30 april een mooie aanbieding voor u.

Het NIW wenst al onze lezers, oud en nieuw, jong en oud, Joods en niet-Joods veel leesplezier. U vindt in dit nummer actualiteit over de viruscrisis hier in Nederland, in Israël en elders in de Joodse wereld. Maar we bieden u ook een belangrijk essay van de hand van Remco Ensel over de verschillende groepen vervolgden van de Holocaust, een interview met de vooraanstaande hematoloog Arnon Kater, een portret van pantomimegrootheid en verzetsstrijder Marcel Marceau, de baanbrekende kunst van 19e-eeuwse Joodse schilders, recensies, columns, opinies en nog veel meer. En natuurlijk, omdat het Pesach is, een beschouwing van de hand van rabbijn Joram Rookmaker en een selectie van de mooiste hagadot, de boeken waarmee Joden de exodus vieren.

Redactie en bestuur van het NIW wensen u allen veel leesplezier en wellicht is dit het begin van een langere vriendschap.

Chag Pesach Sameach en voor onze niet-Joodse volgers vrolijk Pasen.

Esther Voet
Hoofdredacteur

Klik op de cirkel met ‘fullscreen’ om deze editie te vergroten

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking