Onno Hoes vertrekt als CIDI-voorzitter
Binnenland

Onno Hoes vertrekt als CIDI-voorzitter

Redactie 12 oktober 2014, 00:00
Onno Hoes vertrekt als CIDI-voorzitter

OnnoOnno Hoes treedt af als voorzitter van het CIDI. Formeel zal dit per 1 januari 2015 zijn, laat Hoes vandaag telefonisch weten. Wie hem op gaat volgen is formeel nog niet bekend. ‘Ronnie Eisenmann zal mij ad interim vervangen tot er een nieuwe kandidaat is.’ Eisenmann, eerder voorzitter van de NIHS, de orthodox-Joodse gemeente in Amsterdam, trad recentelijk aan als lid van het Dagelijks Bestuur van het CIDI.

Hoes: ‘De combinatie van mijn werk in Maastricht en het voorzitterschap van het CIDI in Den Haag werd steeds lastiger te combineren. In deze hectische tijden waarin er zo veel gebeurt op het wereldtoneel vind ik het belangrijk om een hands on bestuurder te zijn om het CIDI in haar taken te kunnen ondersteunen. Toen ik in 2010 aantrad was ik politicus en nu ben ik burgemeester, die positie maakt het lastig. En de fysieke afstand ook.’  Hoes werd in 2009 gevraagd als voorzitter en opvolger van John Manheim.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking