Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Oorlogsmisdaad: Hamasterroristen geven video van drie Israëlische gijzelaars vrij

Redactie 30 oktober 2023, 16:53
Oorlogsmisdaad: Hamasterroristen geven video van drie Israëlische gijzelaars vrij

UPDATE: De IDF heeft bekendgemaakt dat het tijdens een militaire operatie in Gaza een van de gijzelaars heeft bevrijd. Het gaat om soldaat Ori Megidisch. Op de foto hieronder ziet u Ori – de jonge vrouw in het midden – herenigd met haar familie.

De terreurbeweging Hamas heeft een video vrijgegeven van drie Israëlische vrouwen die in Gaza gegijzeld worden. In de video bekritiseren de drie premier Benjamin Netanyahu door hem te verwijten dat hij hun gijzeling niet heeft kunnen voorkomen.

Ook roepen zij de premier op alles te doen om hun vrijlating te bewerkstelligen. De drie zijn vrijwel zeker gedwongen de door Hamas geschreven tekst uit te spreken. Dit is een bekend fenomeen uit andere gijzelingszaken door terroristen. Het publiceren van video’s van gevangen burgers is een schending van het oorlogsrecht, zoals het gijzelen van burgers sowieso al een oorlogsmisdaad is.

Het kabinet van de premier heeft de namen van de drie gijzelaars vrijgegeven, het zou gaan om Danielle Aloni, Rimon Kirsht en Yelena Tropanov. Netanyahu sprak in een reactie van ‘wrede psychologische propaganda’ en riep de terroristen het drietal ‘onmiddellijk’ vrij te laten: “Onze harten zijn met jullie en alle andere gijzelaars,” zei de Israëlische premier in een boodschap aan zijn drie landgenoten, “wij doen alles wat wij kunnen om de gijzelaars en vermisten naar huis te brengen.”

Hierboven ziet u een screenshot van de Hamas-video met de drie gegijzelde vrouwen

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (7)
Marlou 30 oktober 2023, 19:20
Onbeschrijflijk wat een onnodig leed deze en alle andere onschuldige gijzelaars en hun dierbaren wordt aangedaan. Onze harten en gebeden gaan naar hen uit. En nee, wij laten ons niet misleiden. Wij denken er het volgende van. Deze barbaarse daden worden niet door een handjevol psychopaten uitgevoerd maar aangestuurd door de Hamasbeweging die jarenlang steunt - aktief gewelddadig danwel anderszijds - ontvangt van grote aantallen Palestijnen in Gaza en grote aantallen moslims wereldwijd. De verlichte westerse wereld botst c.q. op de duistere sombere vastgelopen onverlichte Islamwereld waar onverzoenlijkheid, mensenrechtenschennis en zelfdestructie een "mission statement" is gebleven. Resultaat: heeel veel verwrongen persoonlijkheden, en kweekvijver voor haatzucht, labiliteit, en gewelddadige dwanggedachten. Niet in staat om een persoonlijk moreel kompas te ontwikkelen maar gevangen in dogma's van orthodoxe Islamdoctrines. Hopelijk zal de wal van ellende het schip een keer keren en zullen meer Islam-volgelingen de verlichting opzoeken. Goed voor henzelf, goed voor ons, westerlingen. Ons medeleven gaat uit naar (ex)-gijzelaars en hun dierbaren.
Theresa 31 oktober 2023, 05:14
Hamaswoorden of niet . Ze kloppen wel. dat is het hele bizarre van het gebeuren. Ik vertrouw Bibi voor geen meter . Helaas zullen de gijzelaars het met deze regering moeten doen. Hun toekomst is dus veel onzekerder dan bij een gematigde regering , zoals van hiervoor . Ik vrees dat de gegijzelden niet op nr 1 van Bibi' s lijstjes staan . Dat zou hun ondergang kunnen betekenen. Deze regering is voor de situatie van nu niet capabel . En Bibi blijft alleen maar aan zichzelf denken .
tiki 31 oktober 2023, 09:17
Horror film uit pallywood, maar om VN Secretaris generaal Gueterres te quoten, 'niet uit een vacuum ontstaan'. Inderdaad, we kunnen dit iedere dag aanschouwen via het zacht maar gestadige hersenspoelende vocabulair in onze (inter) nationale nieuwsdiensten a) 10.000 BCE Koninkrijk JUDEA is "bezet palestijns gebied". b) Een gebied dat niet voldoet aan de minimale eisen voor het recht op zelfstandigheid, word desondanks 'erkend' door 165 VN landen als palestina (Taiwan door 11). c) Waar Gaza intussen ook al palestina is geworden. d) Palestijnse terroristen intussen palestijnse activisten & vrijheidstrijders zijn geworden terwijl het gebied, waar ze over praten, 'maar 'niet 'bedoelen, tussen 1948-1967 in Jordaanse handen was. d) Israelische burgers 'illegale colonisten' zijn geworden terwijl die toch alle bewijspapieren van eigendom in handen hebben. e) JORDANIE nooit genoemd als zijnde de énige Palestijnse staat met een 80% Palestijns Arabische bevolking. Ziehier de 2-STATEN OPLOSSING , de énige echte! Nee inderdaad, 7 october is niet uit een vacuum ontstaan & Pallywood doet zijn best dit zo te houden!
Shlomo Itai 31 oktober 2023, 15:00
Welk méns kan een angstig kind uit zijn huis sleuren om hem dan gegijzeld te houden, gescheiden van zijn ouders - in geval die nog niet zijn vermoord - zoals te zien op deze foto ? Welk méns kan een kind in de ogen kijken en hem dan gruwelijk vermoorden ? Een méns kan dat niet, alleen een béést kan dat en beesten hebben geen recht op de bescherming van oorlogswetten, want die zijn uitsluitend bedoeld voor ménsen.
tiki 31 oktober 2023, 15:12
17 jarige Ahed Tamimi, a moderate PA Arab in an Instagram post, Tamimi writes, "Our message to the herds of settlers: We are waiting for you in all cities of the [West] Bank, from Hebron to Jenin. We will slaughter you and you will say that what Hitler did to you was a joke. We will drink your blood and we will eat your skulls. Come on, let's go, we're waiting for you.".....Kijk dat is duidelijke taal die gefinancierd, getolereerd, geexcuseers & genegeerd word door het "beschaafde" Westen & United Nazi's, die iedere Israelische "foute" uitlating/beweging op een goudschaaltje legt & veroordeelt en iedere Israelische zelfverdediging verdraait tot een oorlogsmisdaad. Dit fraais van de mooie & gematigde Ahed is de boodschap van de palestijn die géén Hamas is.
tiki 31 oktober 2023, 17:19
@Theresa....Ik vrees dat de het teruggeven van de gijzelaars niet als prioriteit op het Hamas lijstje staat, maar daar zullen ze het mee moeten doen, hoe wreed & hartverscheurend ook. 'Hun toekomst is dus veel onzekerder dan bij een gematigde regering , zoals van hiervoor? Vanwaar de expertise & inzichten over de Hamas bedoelingen. De vorige regering heeft de mééste arbeiders ooit uit Gaza binnen gelaten , waarbij velen als spion blijken te hebben gefungeerd & lid werden van de doodscommando's op 7 october. Het lijkt mij gepaster om de supergetrainde IDF, samen met de regering, bestaande uit allemaal militaire experts, hun werk te laten doen, zonder belerende of politieke commentaren vanuit Nederland.
Bas Fortuin 31 oktober 2023, 18:00
Beste Shlomo Itai, ik deel uw afschuw over die gewetenloze beesten van Hamas. Psalm 49:21 ook: De mens, die met al zijn praal geen inzicht heeft, is gelijk aan de beesten, [Hamas, Mengele, Eichmann] die vergaan." Houdt moed Shlomo.... Psalm 96- Want JHWH komt rechtspreken over de aarde. Hij zal een rechtvaardige Rechter zijn. Hij zal Zich aan Zijn Woord houden wanneer Hij rechtspreekt over de volken. Jesaja 14 en Psalm 139 en Openbaring 6 geeft ons info hoe gruwelijk die beesten zullen vergaan en een hoge prijs zullen betalen voor hun duivelse misdaden.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *