Oorlogsmisdaad: Hamasterroristen geven video van drie Israëlische gijzelaars vrij
Nieuws

Oorlogsmisdaad: Hamasterroristen geven video van drie Israëlische gijzelaars vrij

Redactie 30 oktober 2023, 16:53
Oorlogsmisdaad: Hamasterroristen geven video van drie Israëlische gijzelaars vrij

UPDATE: De IDF heeft bekendgemaakt dat het tijdens een militaire operatie in Gaza een van de gijzelaars heeft bevrijd. Het gaat om soldaat Ori Megidisch. Op de foto hieronder ziet u Ori – de jonge vrouw in het midden – herenigd met haar familie.

De terreurbeweging Hamas heeft een video vrijgegeven van drie Israëlische vrouwen die in Gaza gegijzeld worden. In de video bekritiseren de drie premier Benjamin Netanyahu door hem te verwijten dat hij hun gijzeling niet heeft kunnen voorkomen.

Ook roepen zij de premier op alles te doen om hun vrijlating te bewerkstelligen. De drie zijn vrijwel zeker gedwongen de door Hamas geschreven tekst uit te spreken. Dit is een bekend fenomeen uit andere gijzelingszaken door terroristen. Het publiceren van video’s van gevangen burgers is een schending van het oorlogsrecht, zoals het gijzelen van burgers sowieso al een oorlogsmisdaad is.

Het kabinet van de premier heeft de namen van de drie gijzelaars vrijgegeven, het zou gaan om Danielle Aloni, Rimon Kirsht en Yelena Tropanov. Netanyahu sprak in een reactie van ‘wrede psychologische propaganda’ en riep de terroristen het drietal ‘onmiddellijk’ vrij te laten: “Onze harten zijn met jullie en alle andere gijzelaars,” zei de Israëlische premier in een boodschap aan zijn drie landgenoten, “wij doen alles wat wij kunnen om de gijzelaars en vermisten naar huis te brengen.”

Hierboven ziet u een screenshot van de Hamas-video met de drie gegijzelde vrouwen

Plaats opmerking