Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Ottolenghi in grote problemen

Redactie 26 oktober 2020, 17:14
Ottolenghi in grote problemen

De beroemde Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft grote problemen door de coronacrisis.

Dat zei de chef in een interview met BBC Radio 4. De kookboeken van Yotam verkopen nog prima, maar zijn restaurants gaan bijna kopje onder. Ottolenghi exploiteert zes locaties in Londen.

Dit jaar zouden de zaken 80 tot 90 procent minder omzet hebben gedraaid dan het jaar ervoor. Sinds de Britse regering besloot om de horeca om 22.00 te sluiten, zijn de verliezen alleen nog maar verder opgelopen. In Engeland mogen mensen ook niet meer een restaurant of pub bezoeken met personen buiten hun eigen huishouden. “Hierdoor hebben we nauwelijks klanten,” zegt Ottolenghi.

De ondernemer zegt daarom ook dat hij liever ziet dat de horeca volledig moet sluiten, omdat hij dan in aanmerking komt voor financiële steun van de regering. “Ironisch genoeg smeek ik om te moeten sluiten. Ik kan niet geloven dat ik het zeg, maar het is de realiteit. Dan zou ik tenminste een soort financiële steun en verlofbetalingen voor mijn personeel kunnen krijgen.”

Engeland werkt met verschillende niveaus met maatregelen. Momenteel vallen de restaurants van Yotam in een niveau 2 zone. Mocht er worden opgeschaald naar niveau 3, dan krijgt de chef 67 procent van het salaris voor zijn personeel van de regering.

Foto: Claudia Kamergerodski

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
sabine Frank-Fiefker 27 maart 2021, 17:12
Geachte redactie, Na lezing van de emails en appjes, toch maar de uitzending Binnenstebuiten van Vrijdag 26 Maart 2021 op Uitzending Gemist bekeken. Wat een gemiste kans met de uitleg van mevrouw Jonah Freud over wat Pesach is en wat het behelst en de rituelen die samenhangen met het feest en de maaltijd én wat 'kosher' betekent c.q. inhoudt . De kok Alain Caron zal niet veel wijzer zijn geworden. En wij, de Joodse Gemeenschap, zal dit jaar paasfeest vieren en geen Pesach als we Jonah Freud moeten geloven. Het kleine geroosterde lamsbotje is een lamsbot geworden met resten vlees er nog aan, niet geroosterd maar gekookt; de eieren gekookt en vervolgens in de olie gebakken ( nou ja...gebakken??). Het extra bord is voor eenieder die plotseling langs komt, Elyahuh kan er naar fluiten. Wat een verdrietigmakende uitzending, maar ik zal mijn avond er niet door laten verzieken, wij lezen de Hagadah en denken aan alle avonden dat we met familie en vrienden Seiderden en als alles goed gaat volgend jaar In Jeruzalem of in Amsterdam. Misschien dan een uitzending waar we allemaal blij van worden! Chag Pesach Sameach, Sabine Frank-Fiedler
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *