Nieuws

Ottolenghi in grote problemen

Redactie 26 oktober 2020, 17:14
Ottolenghi in grote problemen

De beroemde Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft grote problemen door de coronacrisis.

Dat zei de chef in een interview met BBC Radio 4. De kookboeken van Yotam verkopen nog prima, maar zijn restaurants gaan bijna kopje onder. Ottolenghi exploiteert zes locaties in Londen.

Dit jaar zouden de zaken 80 tot 90 procent minder omzet hebben gedraaid dan het jaar ervoor. Sinds de Britse regering besloot om de horeca om 22.00 te sluiten, zijn de verliezen alleen nog maar verder opgelopen. In Engeland mogen mensen ook niet meer een restaurant of pub bezoeken met personen buiten hun eigen huishouden. “Hierdoor hebben we nauwelijks klanten,” zegt Ottolenghi.

De ondernemer zegt daarom ook dat hij liever ziet dat de horeca volledig moet sluiten, omdat hij dan in aanmerking komt voor financiële steun van de regering. “Ironisch genoeg smeek ik om te moeten sluiten. Ik kan niet geloven dat ik het zeg, maar het is de realiteit. Dan zou ik tenminste een soort financiële steun en verlofbetalingen voor mijn personeel kunnen krijgen.”

Engeland werkt met verschillende niveaus met maatregelen. Momenteel vallen de restaurants van Yotam in een niveau 2 zone. Mocht er worden opgeschaald naar niveau 3, dan krijgt de chef 67 procent van het salaris voor zijn personeel van de regering.

Foto: Claudia Kamergerodski

Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *