Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Palestijnse vluchtelingen vallen Joden lastig in Antwerpen

Redactie 15 januari 2021, 13:31
Palestijnse vluchtelingen vallen Joden lastig in Antwerpen

Ophef in België: Twee Palestijnse broers hebben een video online gezet waarin te zien is dat de mannen Joodse inwoners van Antwerpen lastig vallen.

Amjad en Adham Saleh, tweelingbroers uit Gaza, skaten in de video op hoge snelheid rakelings langs voetgangers. Daarbij dragen de mannen een Palestijnse vlag en schreeuwen ze ‘free Palestina’ naar Joodse passanten.

In het filmpje, die ruim twee miljoen keer werd bekeken op YouTube, geven de mannen toe uit te zijn op provocatie. De tweeling kreeg vijf jaar geleden asiel in België.

Politicus en oud-hoofdredacteur van Joods Actueel, Michael Freilich, veroordeelt de actie. “Deze tweelingbroers zijn afkomstig uit Gaza en vluchtten vijf jaar geleden naar België. Hier kregen ze asiel, huisvesting en een job. Dan is het ook bijzonder spijtig dat ze mensen lastig vallen, ze zouden beter moeten weten. Joden in Antwerpen zijn trouwens helemaal geen Israëlische staatsburgers maar Vlamingen.”

Toch hoopt Freilich dat de tweeling anders gaat denken. “Het zou toch mooi zijn indien ze een video maakten over en met de Joodse gemeenschap in plaats van er tegen op te hitsen. Zeker aangezien ze een enorm aantal volgers hebben die ze met hun filmpjes bereiken. Dat zou pas een positieve boodschap voor de samenleving zijn.”

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) heeft een klacht over de video ingediend bij UNIA, een Belgische organisatie voor racismebestrijding.

Bekijk de beelden hier:

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Paul Henzen 17 januari 2021, 07:06
Gaza wordt bestuurd door Hamas, dus vraag ik me af op welke basis deze twee een vluchtelingenstatus hebben gekregen. Misschien kunnen Vlaams Belang Jongeren met Mohammedcartoons door Borgerhout gaan skaten en 'Eigen Volk Eerst!' roepen? Bijzonder dat België nooit de grenzen kon sluiten voor migranten, maar vanwege Corona lukt het wel...
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *