Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Pink Floyd oprichter doet mee aan boycot

Redactie 31 maart 2011, 00:00
Pink Floyd oprichter doet mee aan boycot

De vroegere Pink Floyd-ster Roger Waters is officieel toegetreden tot de Britse campagne voor Boycott, Divestment, and Sanctions against Israel. Hij roept andere artiesten op om hetzelfde te doen. Op een website zegt Waters dat hij meedoet aan de campagne totdat Israel de West Bank verlaat, het veiligheidshek verwijdert en Arabische inwoners van Israel volledige gelijkheid van rechten geeft [die ze officieel al hebben, red.]. Hij vindt ook dat de Palestijnen moeten kunnen terugkeren naar hun vroegere huizen in Israel. „Als regeringen niets doen, moeten gewone mensen alle mogelijk vreedzame middelen inzetten.”

Waters zegt dat hij solidair is met Palestijnen Žn met de duizenden Israeli’s die het niet eens zijn met de racistische en koloniale politiek van hun regering. „Mijn mening berust op het idee dat alle mensen basale mensenrechten hebben. Mijn mening is niet antisemitisch. Dit is geen aanval op het volk van Isra‘l.” Hij roept musici en andere artiesten op om mee te doen aan deze culturele boycott.

Waters trad voor het laatst in Israel op in 2006. Hij bezocht het veiligheidshek en schreef daarop de regel ‘we don’t need no thought control’, een songregel uit het nummer ‘Another brick in the wall’. Hij zei een concert in Tel Aviv af. Onlangs deed ook El-vis Costello dat.

 

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *