Politie grijpt eindelijk in en eindigt bezetting Columbia
Buitenland

Politie grijpt eindelijk in en eindigt bezetting Columbia

In New York heeft de sterke arm het tentenkamp ontruimd dat pro-Palestijnse betogers op de universiteit hadden opgezet.

Redactie 01 mei 2024, 15:08
Politie grijpt eindelijk in en eindigt bezetting Columbia
Politieagenten van de NYPD raken slaags met pro-Hamasactivisten bij de ontruiming van hun tentenkamp op de campus van Columbia University - Screenshot X

Zo’n vijftig pro-Hamasactivisten zijn gearresteerd bij de ontruiming van een gebouw dat zij bezet hadden op de campus van de Columbia-universiteit in New York. De extreemlinkse en islamitische ‘demonstranten’ – een mengeling van studenten en beroepsactivisten – hadden het Hamilton Hall-gebouw bezet nadat het universiteitsbestuur een ultimatum had gesteld voor het ontruimen van het anti-Israëltentenkamp op de campus.

De anti-Joodse activisten hadden alle ingangen tot Hamilton Hall gebarricadeerd met tafels, stoelen en machines voor snacks en verfrissingen. De politie gebruikte ‘flash-bang-granaten’, die bedoeld zijn om de bezetters te verwarren. Mede daarom vielen er geen gewonden bij de actie, wel werden ongeveer vijftig activisten gearresteerd, waarbij de zelfbenoemde ‘revolutionairen’ zich luid beklaagden over het ‘politiegeweld’. En dat terwijl zij de dag ervoor nog hadden opgeroepen tot een ‘wereldwijde intifada’. De NYPD ruimde en passant ook het tentenkamp op, waarbij nog eens vijftig pro-Hamasactivisten werden gearresteerd en afgevord in bussen.

Op UCLA in Los Angeles kwam het tot gevechten toen pro-Israëlactivisten de al weken durende discriminatie en intimidatie van Joden niet langer aanvaardden en probeerden zelf het tentenkamp van de antisemitische activisten op te ruimen

De situatie op de Columbiacampus was volledig uit de hand gelopen omdat de autoriteiten wekenlang weigerden in te grijpen. Dit ondanks intimidatie, discriminatie en zelfs geweld tegen Joodse studenten van de universiteit. Joden werd het onmogelijk gemaakt colleges bij te wonen of de bibliotheek te gebruiken. Rabbijnen adviseerden hen zelfs helemaal weg te blijven van de campus omdat het universiteitsbestuur hun veiligheid niet kon of wilde garanderen. Een Joodse hoogleraar werd zelfs de toegang tot de universiteit ontzegd omdat hij zich in de media had uitgesproken tegen het antisemitisme van de activisten. Er worden op Columbia al maandenlang leuzen gescandeerd die oproepen tot geweld tegen Joden en er vond een absurde verheerlijking plaats van terreurorganisaties als Hamas en de Houthi’s.

Ook werd er opgeroepen het bloedbad van 7 oktober te herhalen, Tel Aviv plat te branden en natuurlijk was de genocide-oproep ‘From the river tot he sea’ schering en inslag. Columbia is niet de enige universiteit waar deze bizarre taferelen te zien zijn. Eerder al werden 120 ectivisten gearresteerd bij de ontruiming van hun tentenkamp op de campus van New York University (NYU). Uit Princeton kwamen beelden waarin activisten de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un verheerlijkten en dankten voor zijn steun aan ‘Palestina’. Op UCLA in Los Angeles kwam het tot gevechten toen pro-Israëlactivisten de al weken durende discriminatie en intimidatie van Joden niet langer aanvaardden en probeerden zelf het tentenkamp van de antisemitische activisten op te ruimen.

Opmerkingen (3)
Shlomo Itai 01 mei 2024, 21:32
De ratten voelen zich veilig genoeg om uit de riolen te komen. De vraag is of westerse overheden nog genoeg kracht hebben om ze er weer een tijdje in te krijgen. Succes meet men ook hier aan de resultaten. Eén Amerikaanse universiteit heeft stilte gekocht door ten koste van Israëlische belangen concessies te doen aan de ratten. Mijn ervaring is, dat zoiets snel meer ratten oplevert.
tiki 03 mei 2024, 10:54
We wisten dat Hamas zich verschuilt in scholen. Alleen wisten we niet dat ze ook in onze Westerse universiteiten zitten. Met schreeuwende supporters "We are all Hamas"....inderdaad! Via leuzen & spandoeken, allemaal gewikkeld in een terreur shawl, vereenzelvigen deze volidioten zich met copycats van het Nazi regime. Het Westen is druk bezig met het schrijven van zijn eigen grafrede ....want we staan aan de vooravond van een electische BOEM......allemaal in naam van vrede, humanisme & palestinisme. Ach ja, wanneer waren universiteit er om iets bij te leren? Geschiedenis bijvoorbeeld!
Teun 18 mei 2024, 17:12
Het wordt steeds erger. Die antisemieten beginnen nu dus ook al Kim-Jong Un te verheerlijken. Het is duidelijk gedaan met het 'vrije westen '. Dat ik deze dingen zou meemaken in mn leven kon ik vroeger nooit bevroeden. Ik schaam me tegenwoordig om me 'links' te noemen.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *