Pro-Palestijnse collectanten mishandelen vrouw (65) in Amersfoort
Binnenland

Pro-Palestijnse collectanten mishandelen vrouw (65) in Amersfoort

Op klaarlichte dag is een oudere vrouw mishandeld door tieners die voor Palestina collecteerden.

Redactie 04 mei 2024, 18:37
Pro-Palestijnse collectanten mishandelen vrouw (65) in Amersfoort
Foto: Matt Hrkac/Wikimedia Commons

Twee ongeveer 17-jarige collectanten ‘voor de slachtoffers in Palestina’ hebben gisteren rond drie uur ’s middags een 65-jarige vrouw mishandeld bij het Neptunusplein in Amersfoort. Voor de deur van de Hoogvliet-supermarkt vroegen de twee jonge vrouwen voorbijgangers om geld. Toen de vrouw informeerde naar de gijzelaars in Gaza, begon tenminste een van de twee pro-Palestijnse meisjes op de vrouw in te slaan. Dit meldt Hart van Nederland, de politie heeft het incident bevestigd.

De vrouw werd geslagen door de tieners en aan haar haren getrokken. De politie doet onderzoek met behulp van camerabeelden die de aanval vastlegden. Een van de twee daders droeg een hoofddoek. PVV-leider Geert Wilders deelde op socialmediaplatform X het verhaal van het slachtoffer: “Ik kreeg als oma van negen kleinkinderen een pak slaag. Ze begon aan mijn haren te trekken, ik had een bloedneus en een zeer oor. Ze bleef op mijn hoofd slaan en ze zouden mijn tanden uit mijn bek slaan.”

Over de reactie van de Amersfoortse autoriteiten is het slachtoffer niet te spreken: “Ben snel naar mijn auto gelopen en naar huis gereden. Politie gebeld. Ik kan geen aangifte doen, want zo zeiden ze, dan wordt dat geseponeerd. (…) Ik zit hier verbouwereerd en weet niet wat te doen. Mijn hoofd en oor doen zeer. Politie was vriendelijk, maar kunnen niets doen.”

Eerder deze week liet het Openbaar Ministerie weten niet tot vervolging over te gaan na de explosie van antisemitisme bij de opening van het Nationale Holocaustmuseum. Anders dan aanwezigen en socialmediagebruikers die de beelden van de racistische uitspattingen zagen, constateerde het OM geen strafbare feiten. Eerder seponeerde de Officier van Justitie in Utrecht ook al een mishandeling van een rabbijn in een Action-filiaal.

Opmerkingen (8)
tiki 04 mei 2024, 19:53
Kanniewaarzijn! """Dit doen vreedzame ""pro palestijnse" collectanten & demonstranten niet! De Joden & hun suporters moeten niet zo blijven zeuren. Wij kunnen niets voor hen doen"""....getekend: Politie & handhavers van openbare orde! Ter verduidelijking.....DIT is Nederland 1939, uh 2024. Zelfde antwoorden, zelfde mentaliteit, zelfde mantra's, zelfde daders, zelfde handlangers...........zelfde slachtoffers!! Educatie, educatie, educatie? Resultaat 0! Mantra, mantra, mantra, mantra? De héle domme hufter mespoche loopt achter de rattenvangers uit Iran & Gaza aan . Want....al is de waarheid nog zo snel, de palestijnse leugens achterhalen hem wel, want nee, de keizer is niet naakt, maar gehuld in een terreur shawl, masker & hoofddoek, trots zwaaiend met de terreur flag van de PLO. ......allemaal vreedzaam natuurlijk!
Henk Jonker. 04 mei 2024, 20:57
Walgelijke terreurdaad van zeker een vrouwelijk persoon van 17 jaar en dat in Amersfoort. Onbegrijpelijk dat de politie net als recent in Amsterdam en Justitie maar blijft seponeren. Vandaag 4- mei 2024 ben ik heel erg teleurgesteld in de beelden van de Dam wat treurig dat de Nationale herdenking met een macabere hooguit 4000 personen zo sumier een saamhorigheid doorbrak!
Ruud 04 mei 2024, 21:27
Het klopt. Ondanks dat er videobeelden zijn van daders bij zowel het Holocaustmuseum als nu deze laffe aanval, zal er geen vervolging van de daders plaatsvinden. Waarom? Het OM is geïnfiltreerd en dusdanig geïnfecteerd met Jodenhaat dat er geen enkele hoop is op rechtvaardigheid en rechtsgelijkheid. Pro-hamas collaborateurs mogen alles roepen en komen ook met agressie weg, terwijl de Joden nergens terecht kunnen voor bescherming en steun. Waar blijft de nieuwe Hagana om ons Joden wel te beschermen??
Shlomo Itai 05 mei 2024, 18:42
De Nederlandse overheid bestaat de facto niet meer. Herrie maken is al genoeg om Den Haag en burgermeesters tot overgave te bewegen en hoe gewelddadiger en georganiseerder je bent, des te beter je kansen om zelf op straat een alternatieve overheid te worden. Zelden hebben zoveel gezagsdragers in korte tijd zoveel lafheid vertoond. De vorming van een nieuwe regering, onze laatste hoop op verandering, wordt dwarsgezeten door politici die zich meer bekommeren om de wet die dit allemaal mogelijk maakt, dan om mensen. Vindt u het erg als ik hen toewens dat ze persoonlijk getroffen worden door het schuim dat ze zelf hebben gekweekt ?
Lodewijk Hof 06 mei 2024, 09:04
Dus een mishandeling kan. niet vervolgd worden. Nou ben ik benieuwd of het Om alle mishandelingen niet vervolgd. Of is er sprake van wat anders? Het is voor mij helder. We zijn statenloos, rechteloos. De overheid verdedigd haar geweldsmonopolie omdat ze veiligheid bieden. Dat doen ze niet. Dan is de boeiende vraag: hoe, legaal, onszelf bewapenen? Nederland is afgegleden tot een verschrikkelijk iets.
tiki 06 mei 2024, 12:21
@Ruud, In Israel draagt de oude Hagana een hypermoderne jas, iets wat het Westen niet kan verdragen. Joden met 2 grote middelvingers naar hun Westerse heer & meesters? Ongehoord! Joden zijn onze slachtoffers die wij eenmaal, onder zware bewaking, 2 minuten herdenken. Voor de Joden in het Westen die nog stééds geloven dat de autoriteiten hen zullenl beschermen tegen dit gespuis is er maar een antwoord....WAKKER WORDEN, want nee, het gaat niet beter worden! . .
Aron 06 mei 2024, 22:10
Zullen we weer gaan stemmen? PVV 79 zetels.
A3 07 mei 2024, 14:36
De politie, OM en overheid doen doorlopend NIETS; behalve kritisch op Israel zijn. Ik adviseer de Joodse NL gemeenschap als onze overheid en antisemiet Halsema hen niet beschermt, dan zelf maar eigen knokploegen op te richten om het stelletje terreurplegers terug te kunnen slaan .. is waar 't op moet uitdraaien toch? Bahh
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *