Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Rutte bezoekt familie van gijzelaar Ofir Engel

Redactie 23 oktober 2023, 17:06
Rutte bezoekt familie van gijzelaar Ofir Engel

Tijdens zijn bezoek aan Israël op maandag 23 oktober beloofde demissionair premier Mark Rutte zich in te zetten voor de vrijlating van Ofir Engel. De achttienjarige Israëli van Nederlandse afkomst werd op 7 oktober, de eerste dag van de Hamasaanval, ontvoerd uit kibboets Beëri, waar hij zijn vriendin bezocht. Vorige week kon Engel via een spoedprocedure tot Nederlander genaturaliseerd worden.

Demissionair premier Mark Rutte bezocht in Israël de familie van Ofir Engel, die al twee weken gegijzeld is door Hamas. Hij wordt geflankeerd door de ouders van Ofir

Foto boven: Mark Rutte betuigt zijn medeleven aan Sharon Engel, de moeder van de ontvoerde Ofir

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (3)
tiki 24 oktober 2023, 08:38
Demissionair PM Rutte in "stevig" gesprek met de grijze vos Netanyahu, Wow, Bibi was zéker 'very impressed. Wat had hij moeten doen zonder dit wijze advies van 'the man from the Netherlands. Benjamin Netanyahu, (3 dagen geleden 74 geworden) lid van de Sayeret Matkal (speciale militaire eenheid/speciale taken), zelf bijna vermoord in actie (1969) broer vermoord in palestijnse terreur actie (1976) in Entebbe, VN ambassadeur, minister Economie die Israel tot een financiele grootmacht heeft gemaakt, 16 jaar PM, uit een Zionistisch gezin met vermaarde historicus Ben Zion Netanyahu als vader en die alle adviserende "vrienden" & vijanden heeft overleefd. Advies van Netanyahu: "Beste Mark, beste vriend, bemoei je lekker met je eigen zaken in je eigen land". Jouw kinderen groeien niet op in schuilkelders, moeten niet het leger in om te overleven, worden niet in hun eigen bed afgeslacht, onthoofd & verbrand, krijgen géén messen in hun buik & worden niet opgeblazen of overreden door gestoorde palestijnen, allemaal door jullie gefinancierd en néé...., niet sinds gisteren, maar al 75 jaar......, al is hij zeker té wijs, ervaren, beleefd, beheerst & terughoudend om hem dat in zijn goedbedoelde gezicht te zeggen.
tiki 24 oktober 2023, 09:01
Afshin Ellian: Nederlandse media (en zij niet alléén) lopen blind achter Hamas propaganda aan. Nee, niet alleen achter Hamas, maar achter het héle Arabische & palestijnse narratief, wat van géén meter klopt met de feiten vanaf dag één. Het is daarom dat "de arme palestijnen" (niet de leiders) in de situatie zitten waarin ze zitten, al 75 jaar! Als het Westen + VN niet ophouden met de Palestijnse propaganda te copieren, faciliteren, financieren & steunen, dan zien de volgende 75 jaar er niet veel beter uit....en dát is 'precies wat UNWRA, Hamas, PLO (PA), Islamic Jihad, IS, Taliban, Hezbollah & friends in Iran willen....*palestijnse slachtoffers, hoe meer hoe beter! Nogmaals om mee te schrijven. HAMAS is een IDEOLOGIE, door het grootse deel (nee, niet allemaal) van de palestijnen & vélen daarbuiten gesteund. De mééste JODEN zijn Zionisten, de mééste PALESTIJNEN zijn Hamas. Alle andere verhalen, manipulaties & gegoochel met cijfers zijn bedoeld om het oude foute narratief in stand te houden. Dát is de wijze les die Netanyahu zéker aan Mark Rutte heeft meegegeven.... 'om in de toekomst wijzer te zijn in de beoordeling & besluitvorming over Israel, terughoudender in de financiering van de palestijnen (UNWRA & individuele giften/NGO's) & kritischer & rechtvaardiger in het stemgedrag in VN/UNHRC & UNESCO!
Bas Fortuin 24 oktober 2023, 10:43
Met Hamas-terroristen onderhandel je toch niet?Demissionair premier Mark Rutte wel, die zette zich in voor de vrijlating van Ofir Engel. "De achttienjarige Israëli van Nederlandse afkomst werd op 7 oktober, de eerste dag van de Hamasaanval, ontvoerd uit kibboets Ramat Rachel. Vorige week kon Engel via een spoedprocedure tot Nederlander genaturaliseerd worden." Snapt Rutte dan niet dat hij nu mee doet, aan het virulente racisme-circus van Hamas: Joden niet gewenst? Visieloze Westerse regeringleiders die nu in drommen de Emir van Qatar bezoeken als bemiddelaar in het Hamas-Israël conflict hebben trouwens allemaal boter op hun hoofd. Hoezo? Weten zij dan niet dat de Emir van Qatar de bondgenoot, hoofdsponsor is van Hamas? Onze leiders blijken steeds meer onbetrouwbare Misleiders te zijn.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *