Soloveichik mogelijk opvolger Sacks
Buitenland

Soloveichik mogelijk opvolger Sacks

Redactie 05 september 2012, 00:00

Rabbijn dr. Meir Soloveichik is in de race om Jonathan Sacks op te volgen als Britse opperrabbijn. Sacks treed in september volgend jaar af.
Soloveichik is directeur van het Straus Center for Torah and Western Thought aan Yeshiva University en plaatsvervangend rabbijn van Kehilath Jeshurun, de meest prestigieuze synagoge in Manhattan, New York.
Hij is een achterneef van rabbijn Dov Soloveichik, bijgenaamd de Rav, die tot zijn dood in 1993 de onbetwiste leider was van de modernorthodoxe beweging in de Verenigde Staten.

„Hij wordt een dezer dagen in Londen verwacht,” zei een bron die betrokken is bij de sollicitatieprocedure. „Mijn gevoel zegt me dat ze hem willen.” Een andere bron zei dat de kandidatuur van Soloveichik wordt gesteund door de huidige opperrabbijn. „Hij promoot Soloveichik op een discrete manier… Hij raakt meer betrokken bij het proces.”

Volgens de geruchtenmolen zouden ook de Amerikaanse rabbijn Michael Broyde, professor aan de juridische faculteit van Emory University, Daniel Beller, een Britse rabbijn die vijftien jaar geleden naar Israël is verhuisd, en Jonathan Rosenblatt van het Riverdale Jewish Center in New York, worden genoemd. Aangenomen wordt dat van eigen bodem rabbijn Ephraim Mirvis, van de Finchley United Synagogue en voormalig opperrabbijn van Ierland, en rabbijn Harvey Belovsk van de Golders Green United Synagogue in aanmerking komen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking