Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Sprinkhanenzwerm in aantocht

Redactie 27 maart 2020, 16:20
Sprinkhanenzwerm in aantocht

Israël krijgt mogelijk rond Pesach te kampen met een grote sprinkhanenplaag.

De gevleugelde insecten lijken hun optreden vóór de uittocht van de Joden in Egypte niet te zijn vergeten, en zijn massaal onderweg naar het Midden-Oosten om het scenario nog eens over te doen.

Volgens wetenschappers gaat het om ‘extreem alarmerende’ woestijnsprinkhanen die in de Hoorn van Afrika al tienduizenden hectaren aan landbouw hebben verwoest. Het zou gaan om de grootste en heftigste plaag in dertig jaar.

De vraatzuchtige beestjes kunnen elke dag hun eigen gewicht consumeren. De zwerm heeft de capaciteit in één dag net zo veel voedsel te consumeren als 35.000 mensen. In Kenia, Ethiopië en Somalië verwacht men de meeste schade.

Volgens de voorspellingen zal de zwerm vervolgens doorvliegen naar Jemen, Saoedi-Arabië, Irak en Iran. Volgens de laatste berichten slaan de hongerige insecten Egypte en Israël vooralsnog over, maar er blijft een kans dat de zwerm afbuigt.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Herman Schotanus 02 april 2020, 22:23
Laten de wetenschappers naar oorzaken gaan zoeken en niet alleen de gevolgen bestrijden. Al sinds de clubvan Rome en SilentSpring van Rachel Carson in de jaren 60 werd de stormbal gehesen tegen overbevolking en misbruik van alle natuurlijke hulpbronnen en chemische bestrijding van plagen en ziekten in plant en dier.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *