Strandvoetbalkampioenen zijn ’trots Israël en de Arabische gemeenschap te vertegenwoordigen’
Sport

Strandvoetbalkampioenen zijn ’trots Israël en de Arabische gemeenschap te vertegenwoordigen’

Redactie 21 juni 2023, 14:53
Strandvoetbalkampioenen zijn ’trots Israël en de Arabische gemeenschap te vertegenwoordigen’

Jubelende Arabisch-Israëlische sporters die trots zijn hun land te vertegenwoordigen … het is niet het beeld dat haters van de Joodse staat willen bereiken met hun van leugens, omissies en halve waarheden aaneenhangende ‘apartheidsstaat’-verhalen. Maar dat is precies het beeld dat de spelers van strandvoetbalclub Falfala uitdragen. Net zoals eerder al de Joods-Arabisch gemengde Israëlische voetbalploeg onder-20 bij het recent gespeelde WK.

Het team uit de Arabische stad Kfar Qassem in Centraal-Israël werd zondag het eerste strandvoetbalelftal uit dat land dat de Euro Winners Cup binnenhaalde. In de finale van het in Portugal gespeelde toernooi werd het Italiaanse Lenergy Pisa met 5-3 verslagen. In de kwart- en halve finale wonnen de Israëli’s al van ploegen uit Marseille en het Spaanse Huelva.

“Dit is een onvergetelijk moment voor ons, een droom die is uitgekomen,” zei aanvoerder Amer Yatim na afloop van de gewonnen finale. “Wij zijn trots Israël en de Arabische gemeenschap te vertegenwoordigen. We hebben geschiedenis geschreven. Dit is het resultaat van jarenlang hard werk.”

President Isaac Herzog: ‘Jullie hebben Kfar Qassem op de kaart gezet!’

De Israëlische president Isaac ‘Bougie’ Herzog feliciteerde Falfala in een Twitterbericht in het Arabisch, met de woorden: “Jullie hebben Kfar Qassem op de kaart gezet!” Het elftal, waar ook spelers uit Brazilië en Zwitserland in spelen, gaat nu van de titel genieten met een welverdiende vakantie in de Turkse hoofdstad Istanboel.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking