Streisand: Woman of the Year
Buitenland

Streisand: Woman of the Year

Redactie 22 november 2013, 00:00
Streisand: Woman of the Year

Barbra Streisand heeft vorige week in New York de Woman of the Year Lifetime Achievement Award ontvangen van Glamour Magazine.

De criteria waar Glamour zich aan houdt bij het kiezen van de winnaressen variëren van prestaties in de politiek en educatie, tot succes in de amusementswereld en mode. Tijdens deze 32e editie van de jaarlijkse uitreiking hebben nog elf andere vrouwen de award ontvangen, waaronder zangeres en stijl-icoon Lady Gaga en de pas 16-jarige Pakistaanse Malala Yousafzai. Yousafzai strijdt al vanaf haar elfde voor educatie voor Pakistaanse meisjes. Daarom werd in 2012 door de Taliban een aanslag op haar gepleegd, die ze ternauwernood overleefde.

De keuze voor Streisand is echter niet minder vanzelfsprekend. Zo zegt Glamour: ‘Legende is niet een term die we achteloos willen gebruiken, maar hier is het passend.’ Ook verwijzen ze naar de vele prijzen die de 71-jarige Amerikaanse zangeres en actrice heeft gewonnen.

Streisand zelf blijft opvallend nuchter onder haar voortdurende succes: ‘Het is grappig, ik was altijd best lui. Ik wilde deze rol niet, ik wilde die rol niet. Sommige rollen heb ik afgewezen omdat ik in een liefdesrelatie zat! Ik heb er altijd van gehouden om heel hard te werken en daarna weer niks bijzonders te doen. Zodoende heb ik niet te veel de media gezocht, ik denk dat ik altijd een beetje mysterieus bleef. Ik was niet ambitieus.’

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking