Supermodel Bar Refaeli gaat Songfestival presenteren
Nieuws

Supermodel Bar Refaeli gaat Songfestival presenteren

Redactie 25 januari 2019, 00:00

Het Israëlische supermodel Bar Refaeli gaat in mei van dit jaar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv presenteren.

Dat maakte de European Broadcasting Union (EBU) vandaag bekend. Acteur Erez Tal, presentator Assi Azar en tv-persoonlijkheid Lucy Ayoub presenteren samen met de blonde schone.

Volgens de organisatie achter het Eurovisie Songfestival is er bewust gekozen voor twee mannen en twee vrouwen. “Na alleen mannelijke presentatoren in 2017 in Kiev en een alleen vrouwelijke presentatoren tijdens het Songfestival 2018 in Lissabon, zal er in 2019 een diverse groep zijn om de tweehonderd miljoen kijkers door de 64 editie van het Eurovisie Songfestival heen te gidsen.”

Refaeli werd al maanden genoemd als een van de potentiële gastvrouwen voor de show. Maar een recent belastingschandaal rondom het model leek roet in het eten te gooien. De Israëlische publieke omroep besloot echter dat Bar de klus toch kreeg, en ook het EBU gaf goedkeuring voor de aanstelling.

Het is niet de eerste keer dat het model aan de slag gaat als presentatrice. Sinds 2013 presenteert Bar de Israëlische versie van X-factor.

Voordat Refaeli het podium op gaat moet er waarschijnlijk nog wel een strijdbijl begraven worden: het model en medepresentator Assi Azar hebben al tijden ruzie nadat Refaeli zich op het laatste moment terugtrok uit een van zijn tv-shows.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking