Televisie
Nieuws

Televisie

Administrator 05 augustus 2016, 00:00
Televisie

NIW foto Esther commentaar 14 jan 2016Ja, ik was lid van de ‘ik kijk niet’-club, de groep die afgelopen zondagavond toch echt iets anders ging doen dan zich drie uur lang ergeren aan het charmeoffensief van Abou Jahjah. Aan die man wilde ik mijn ‘vrije’ zondag niet opofferen.

Maar ja, maandag is een gewone werkdag en moest ik toch aan de bak, want Jahjah is werk en ik word ervoor betaald om me soms ook groen, geel, paars en blauw te ergeren. Erger nog vond ik de vele reacties op Twitter, die de man reuze vonden meevallen. Wat hadden al die mensen die hadden geprotesteerd het mis! Deze man klonk toch heel redelijk?

Voor Abou Jahjah ‘missie geslaagd’ dus. Hoe Thomas Erdbrink het met zijn beperkte kennis (en wie heeft dat over het Israëlisch-Arabisch conflict niet?) ook probeerde. Goed, Max Moszkowicz, Ruben Gischler en u, de lezers, krijgen alle ruimte om nog iets over de uitzending te zeggen, en dan zetten we er een dikke, vette punt achter. De man heeft aandacht genoeg gehad.

Hoofdstuk gesloten, op naar de volgende, leukere hype, de Olympische Spelen. Tenminste, dat vind ik want ja, ik hou van sport. Van ernaar kijken dan. Dat worden vanwege het tijdsverschil met Brazilië (5 uur) nachtelijke marathons voor wat we voorheen de buis noemden. U vindt in dit NIW een aantal bijzondere verhalen over de Olympiade, uit verschillende tijdperken. En ook kunt u nader kennismaken met dat enorme Brazilië, nummer 5 in de top-10 van grootste landen ter wereld. NIW-fotografe Claudia Kamergorodski woonde er tot haar 26e en bezoekt het nog regelmatig. Zij vertelt u een aantal interessante wetenswaardigheden.

De komende twee weken geniet het NIW van een zomerstop, omdat uw weekblad maar 44 maal per jaar uitkomt. Dat houdt in dat u de nieuwe editie op 26 augustus zult ontvangen. De redactie is voor dringende zaken wel telefonisch bereikbaar, of via redactie@niw.nl.

We wensen u veel mooi weer en als dat wat minder is, amuseer u dan met het bakken van de verrukkelijke frambozentaartjes van Jigal Krant. Hij verraste ons op deadlinedag met een hele schaal. Het was even heel stil op de redactie. Tot eind augustus!

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking