Terreur in Hebron: moeder doodgeschoten voor de ogen van haar dochtertje
Nieuws

Terreur in Hebron: moeder doodgeschoten voor de ogen van haar dochtertje

Redactie 21 augustus 2023, 16:55
Terreur in Hebron: moeder doodgeschoten voor de ogen van haar dochtertje
A wounded man from the shooting attack on Route 60, near Hebron, arrives to the Soroka Medical center in Beer Sheva, southern Israel, August 21, 2023. Photo by Flash90 *** Local Caption *** פיגוע שוטרים הרוגים צומת הכבשים כביש 60 ירי בית חולים פצוע סורוקה באר שבע

Palestijnse terroristen hebben vanmorgen bij de stad Hebron een 42-jarige kleuterschoolonderwijzeres doodgeschoten. Batsheva Nigri liftte samen met haar dochtertje mee met Aryeh Gottlieb toen een terrorist 22 kogels afvuurde op de auto. Gottlieb raakte zwaargewond, wonder boven wonder bleef het meisje (dat in Israëlische media als 6- maar ook als 12-jarig werd beschreven) ongedeerd. De IDF is een klopjacht begonnen op de daders.

Terreurslachtoffer Batsheva Nigri

Zaterdag was er ook al een aanslag in Huwara het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Daar vermoordden Palestijnse terroristen een Joodse vader en zoon die hun auto lieten wassen. Terreurorganisatie Hamas juicht de moorden op Isrëlisch-Joodse burgers toe als ‘verzetsdaden’ en dit soort aanslagen worden door Palestijnen gevierd met het uitdelen van snoepgoed op straat.

Binnen de regering in Jeruzalem is grote onenigheid ontstaan over de recente terreurgolf. Premier Benjamin Netanyahu en zijn rechtse bondgenoten werden juist gekozen om de bevolking veiliger te maken, maar tot nu toe is daarvan geen sprake. Extreemrechtse ministers hebben nu de gematigde minister van Defensie Yoav Gallant als zondebok aangewezen. Dat komt Netanyahu waarschijnlijk niet slecht uit omdat zijn partijgenoot Gallant een van de weinige kabinetsleden is die zich enigszins verzet tegen de omstreden pogingen van de regering de rechterlijke macht onder haar controle te brengen.

Ook riepen religieus-zionistische politici op de IDF-commandant op de Westoever te ontslaan. Dit is opvallend, want twee van hun eigen leiders zijn medeverantwoordelijk voor de veiligheid in het gebied: minister van Financiën Bezalel Smotrich is door Netanyahu als een soort onderkoning voor Judea en Samaria (de Israëlische naam voor de Westelijke Jordaanoever) aangewezen, terwijl Itamar Ben-Gvir minister van Veiligheid is.

Op de foto hierboven: de zwaargewonde Aryeh Gottlieb wordt door een ambulance bij het Soroka-ziekenhuis in Beërsjeva afgeleverd – FOTO: FLASH90

Plaats opmerking