Twijfels over verklaring Gil Ofarim
Nieuws

Twijfels over verklaring Gil Ofarim

Redactie 25 oktober 2021, 15:42
Twijfels over verklaring Gil Ofarim

De Duitse politie trekt de verklaring van Gil Ofarim in twijfel. De Israëlisch-Duitse zanger kwam in het nieuws omdat hij verklaarde dat een hotelmedewerker hem had opgedragen zijn davidster-ketting af te doen.

Op beveiligingsbeelden die werden gemaakt bij de balie van het hotel is te zien dat Ofarim op dat moment helemaal geen davidster om zijn nek had hangen. Ook op beelden van buiten het hotel is de ketting niet te zien. Ofarim plaatste eerder deze maand een video op sociale media waarin hij het Westin Leipzig hotel ervan beschuldigde hem service te weigeren omdat hij een davidster-ketting droeg. “Ik ben sprakeloos”, zei Ofarim in de video, die veel werd gedeeld op Instagram, Facebook en Twitter.

De Duitse krant Bild meldde zondag dat de politie door de opgedoken beelden “ernstige twijfels” heeft over de gebeurtenis. Bovendien schrijft de krant dat Ofarim tijdens het afleggen van een verklaring aan de politie zei dat hij zich niet kon herinneren of hij op dat moment de davidster-ketting droeg, hoewel hij in zijn Instagram-video beweerde dat dat wel het geval was.

De hotelmedewerker die van antisemitisme werd beschuldigd, dient nu naar verluidt een tegenklacht in tegen Ofarim wegens laster.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking