VBV: Onderzoek naar gang van zaken in Beth Shalom
Nieuws

VBV: Onderzoek naar gang van zaken in Beth Shalom

Redactie 13 april 2020, 10:55
VBV: Onderzoek naar gang van zaken in Beth Shalom

Het Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers, het VBV, heeft naar aanleiding van het grote aantal aan covid-19 overleden bewoners van het Joodse bejaardentehuis Beth Shalom in Amsterdam Buitenveldert een verzoek neergelegd bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om de gang van zaken in het tehuis te onderzoeken. Het IGJ is de instelling die onderzoek doet naar misstanden in de zorg.

Het VBV wil weten of er fouten zijn gemaakt in de beoordeling door de leidinggevenden in het bejaardentehuis en hoe het mogelijk is dat het tehuis zo zwaar wordt getroffen. Op zondag 12 april meldde het NIW dat er inmiddels 22 doden vallen te betreuren, op een bewonersaantal van 120.

Flory Neter, voorzitter van het VBV, vertelt het NIW: “Er is hier sprake van disproportionele mortaliteit. De onderste steen moet bovenkomen. Er zijn veel vragen, zoals: zijn de bewoners wellicht besmet door medewerkers. Heeft het Poeriemfeest van begin maart, waarbij dertig bewoners aanwezig waren, wellicht meegespeeld? Hoe staat het met de hygiëne in Beth Shalom? Er zijn veel vragen die voor nu onbeantwoord blijven.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking