Veelzijdig
Commentaar

Veelzijdig

Esther Voet 20 juni 2020, 10:07
Veelzijdig

Bericht uit het afvoerputje van onze samenleving. Onze culinair specialist Jigal Krant schreef deze week op Twitter: ‘Ik schrijf al 8 jaar culinaire stukjes voor het @_NIW_ (waar ik het vaker oneens dan eens mee ben), maar ik verzeker je dat ik niet in dienst ben van “buitenlandse vijandeleijke mogendheid” (sic). Over al het overige laat ik me niet uit’. De tweet waar Krant op reageert, beschuldigt Bart Schut en mij ervan ‘staatsgevaarlijke terroristen’ in dienst van die ‘vijandeleijke mogendheid’ (rara, welk land zou hier bedoeld worden?) te zijn, waarna de uiteraard anonieme afzender ervoor pleit dat wij ‘worden vastgezet’ omdat we ‘het laagste tuig’ zijn ‘wat er rondloopt’.

De redactie van het NIW stelt zich ten doel zoveel mogelijk verschillende meningen in Joods Nederland te laten zien. Binnen het redelijke, dat wel. Als eindverantwoordelijke publiceer je dus ook regelmatig meningen waar je het niet mee eens bent, zoals in het forum, in de opinies, de columns, op de reactiepagina en in het altijd ietwat gekleurde gesprek van de dag. Want het NIW is er niet voor ons, maar voor u, het lezerspubliek. In al z’n diversiteit.

Als zelfs onze culinaire goeroe Jigal Krant moet gaan ontkennen dat hij deel uitmaakt van een buitenlandse vijandelijke mogendheid (lees: we zijn allemaal in dienst van de Mossad) wordt het echt te gortig. Ik heb inmiddels afgeleerd me over dit soort idiote verdachtmakingen druk te maken.

Dit, en ander nieuws zoals de anti-Israël demonstratie op het Museumplein, de hypocriete houding van het Stedelijk Museum (nota bene opgericht door Sophia Adriana Lopez Suassode Bruyn, zal men bij het Stedelijk weten uit welke gemeenschap die achternaam stamt?), een brief van de Raad van Kerken en de discussie: wat is racisme, wat niet? hield de gemoederen op de redactie bezig. En dat allemaal vanuit huis, want wij blijven, voorlopig nog even op afstand werken.

Naast de waan van de dag zorgen we er altijd voor dat een deel van onze 36 pagina’s een bredere blik werpt op de rijke Joodse beschaving en onze bijzondere geschiedenis. Dus ja, ook een portret van de legendarische Sarah Bernhardt, en ja, ook dat artikel waarin Dick Groenteman vertelt over hoe hij werd ‘ontvangen’ na zijn terugkeer uit Auschwitz. De inhoud van deze editie 31 toont u, de lezer, hoe veelzijdig de Joodse wereld, en dus het NIW, is.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking