Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Binnenland

Weer antisemitisme bij FvD

Redactie 17 maart 2023, 08:00
Weer antisemitisme bij FvD

Daniël Osseweijer, de nummer 2 op de lijst van Forum voor Democratie in Drenthe bij de Provinciale Statenverkiezingen, verspreidt op sociale media antisemitische complottheorieën. Met verwijzing naar de extreemrechtse website Metapedia, waar het jodendom als ‘parasitaire gemeenschap’ wordt omschreven, beweert Osseweijer dat het communisme een Joods complot zou zijn. Ook maakt de FvD’er reclame voor het ‘heldere boekje’ A history of central banking, waarin onder andere wordt beweerd dat Joden kinderen ontvoeren en ritueel offeren. Verder meent Osseweijer dat de aanslagen van 11 september 2001 het werk van de Mossad zouden zijn. 

Eerder al deelde Osseweijer berichten van neonazi’s, Holocaust-
ontkenners en andere verspreiders van antisemitische complottheorieën, inmiddels doet hij dat laatste dus ook zelf. Het past in de steeds openlijkere Jodenhaat die wordt verspreid door leiding en aanhang van FvD. Dat leidde bij de verkiezingen van 15 maart tot een decimering van het aantal stemmen voor de partij van Thierry Baudet.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (1)
tiki 18 maart 2023, 08:44
Jodenhaat als argument om zich te profileren.....het is al zo oud als het Jodendom. Dhr. Osseweijer mag blij zijn dat domheid geen pijn doet. Zelfs zijn uitspraken & theorieen kon hij niet zelf bedenken. Sorry beste Daniel...'.je maakt geen indruk en zal iets orginelers moeten bedenken om van een hersenloze malloot een enigszins intelligent persoon te maken.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *