Wel Arabische, geen Joodse solidariteit
Buitenland

Wel Arabische, geen Joodse solidariteit

Een bizar bericht bereikte de wereld deze week over Amazon.

Redactie 01 juni 2024, 14:48
Wel Arabische, geen Joodse solidariteit

Het online postorderbedrijf Amazon verbiedt het zijn werknemers hun solidariteit te uiten met Sacha Troufanov, die in Gaza gegijzeld wordt. En dat terwijl Troufanov, wiens vader op 7 oktober werd vermoord, een werknemer is van het Amerikaanse bedrijf. Nu trekken zijn collega’s in Israël zich weinig aan van het zwijgverbod, maar in de rest van de wereld zien Joodse en andere werknemers zich gedwongen tot gehoorzaamheid. Zo mogen er geen posters van Sacha in gebouwen van het megabedrijf opgehangen worden.

Opvallend, want Amazon is niet wars van politieke boodschappen. Zo steunde het bedrijf de Black Lives Matter-beweging volop. Maar het wordt nog erger. Volgens de Israëlische zaken- en nieuwswebsite Globes weigert Amazon de werknemersgroep Jewish Affinity (‘Joodse verwantschap’) te erkennen, terwijl ‘Arabs at Amazon’ wel wordt erkend. Die groep bracht recent een eerbetoon aan Fatima Bernawi, de eerste vrouwelijke Palestijnse terrorist. Zou u zich als Joodse werknemer nog veilig voelen bij Amazon?

Opmerkingen (3)
Ruud 01 juni 2024, 18:45
Het zoveelste bedrijf dat anti-israel politiek bedrijft. Op de site van Amazon zijn nog altijd de antisemitische film en boek Hebrews to Negroes: Wake Up Black America, by Ronald Dalton Jr. te koop. Er zijn honderden artikelen met de palestijnse rivier naar de zee slogan te koop. Ondanks klachten weigert de antisemiet Jeff Bezos in te grijpen. Op internet gaan uit, Saudi-Arabië ontstane, beschuldigingen rond dat Bezos Joods zou zijn, niet dus. Vader was Deens en Amerikaanse moeder is hertrouwd met een Cubaan. Wel heeft hij besloten om een investering van 30 miljoen dollar in te trekken die hij in Israël zou doen onder de noemer dat het met de oorlog in Gaza niet opportuun zou zijn. Geen investering voor een innovatief voedsel productie idee voor het Bezos Earth Fund. In dit licht ben ik helemaal niet verbaasd dat er voor Joodse werknemers geen enkele steun is binnen Amazon, maar eerder steun voor het thans modieuze hamas en pali-knuffelen.
tiki 01 juni 2024, 19:26
Laten we a.u.b. ophouden ons stééds weer te verbazen. Totaal overbodig want de boodschap is verzonden. Jodenhaat is wereldwijd de snelst groeiende religie sinds 1933. Iiedere zichzelf respecterende influencer, politicus, journalist, professor, student, Jan *** met de pet of Fikkie uit het hondenhok, springt op de voortdenderende haat trein of word gecanceld & verguisd door zijn Gutmensch vrienden & werkgevers. Deze microbe verspreid zich over de globe via de luchtledige ruimte in de hoofden van 'bezorgde' humanisten,...met de groeten van menslievende Ayatolla's, vredevolle Hamas medewerkers, Hezbollah vrienden & een gematigde, democratische president Abbas uit "palestina".
Wietske van Raalte 02 juni 2024, 10:58
A-mazon :-) (Jiddisch voor: amazone). Bij ons op het depot is sinds de recrutering van statushouders, via een extern uitzendbureau, een man "uit een oorlogsgebied" in een buitenlandse taal bijna dagelijks aan het telefoneren. Voert dan geen handelingen uit, zoals het afhandelen van post (schrijven / stickeren). Het postbedrijf in kwestie is niet aansprakelijk want heeft alles uitbesteed. De directeur is katholiek en lid van de NAVO denktank en die daaronder is lid van de ChristenUnie.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *