#WeRemember-actie op Holocaust Herinneringsdag
Sociale media

#WeRemember-actie op Holocaust Herinneringsdag

Redactie 24 januari 2024, 16:46
#WeRemember-actie op Holocaust Herinneringsdag

De Nationale Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB), Eddo Verdoner, roept socialmediagebruikers op mee te doen aan de internationale #WeRemember actie op Holocaust Memorial Day, 27 januari.

De bedoeling is dat die dag wereldwijd gebruikers van sociale media een foto van zich laten maken of een selfie nemen met een A4 met daarop de tekst #WeRemember. Deze plaatsen zij vervolgens op X (het voormalige Twitter), Facebook, Instagram of een andere socialmedia-app met daarbij de hashtag #WeRemember.

Op die manier voelen deelnemers over de hele wereld zich verbonden bij het herdenken van de Shoa, maar ook in de strijd tegen het zo welig tierende antisemitisme van nu. De #WeRemember-campagne is in 2017 gestart door het World Jewish Congress en de UNESCO. “De campagne herdenkt de miljoenen slachtoffers van de Holocaust, staat op tegen elke vorm van antisemitisme en haat en maakt zich sterk voor democratie en pluralisme,” schrijft de NCAB in een verklaring.

“Herdenken is een belangrijk element in de strijd tegen antisemitisme, nu en in de toekomst,”meent Verdoner. “Met de WeRemember-campagne dragen we dit uit.” Gedurende de hele maand januari kan er over de Holocaust geleerd worden. Daarvoor is de website www.leeroverdeholocaust.nl in het leven geroepen.

Plaats opmerking