Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

‘Wij zullen de Hamasleider in Gaza elimineren’

Redactie 05 november 2023, 15:07
‘Wij zullen de Hamasleider in Gaza elimineren’

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant laat geen twijfel bestaan over het doel van de IDF-operatie in de Gazastrook: “Wanneer de oorlog voorbij is, zal er geen Hamas meer zijn in Gaza.” Daarbij richt Gallant zich vooral op de leiders van de terreurbeweging. “Het Hamas-leiderschap is verantwoordelijk. Wij zullen het te pakken krijgen.”

Yahya Sinwar

Vooral de Hamas-leider in de Gazastrook, Yahya Sinwar, moet zich zorgen maken, volgens Gallant: “Wij zullen hem vinden en elimineren. Als de bewoners van Gaza dat eerder zelf doen, zal dat de oorlog verkorten.” Sinwar, die in 2017 Ismail Haniyeh opvolgde als terroristencommandant in Gaza, wordt beschouwd als hoofdverantwoordelijke achter het bloedbad op Israëlische burgers op 7 oktober, samen met Mohammed Deif, de bevelhebber van de Izz ad-Di al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van de terreurbeweging. Ismail Haniyeh, de politieke leider van Hamas, leeft net als zijn voorganger Khalid Meshaal in enorme welvaart en luxe in Qatar.

Volgens Gallant ontmantelt de IDF Hamas ‘bataljon na bataljon’. “Als de oorlog voorbij is, zal er geen Hamas meer zijn in Gaza. Er zal geen bedreiging van Israëls veiligheid vanuit Gaza zijn en Israël zal de absolute vrijheid hebben om veiligheidsoperaties uit te voeren tegen wie er ook de kop opsteekt in Gaza,” aldus de minister van Defensie. Het IDF-dodental van het grondoffensief tegen Hamas in Gaza staat nu op 29. Aan Palestijnse kant zijn volgens de terreurbeweging meer dan 9400 Gazanen gedood, maar Hamas is notoir onbetrouwbaar als het om dit soort cijfers gaat. Daarnaast maakt de beweging geen onderscheid tussen terroristen en burgers.

Op de foto hierboven: Israëlische soldaten in actie in het noorden van de Gazastrook – Foto: IDF

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (3)
tiki 05 november 2023, 17:00
Buitenhof...ja het was weer zover. Ze weten stééds de méést anti Israel figuren voor de camera te halen om hun gifbekers leeg te gooien. Van Bernie Sanders, de obsessieve Joodse zichzelf & Israel hater, tot Robert Serry, de van eigendunk bijna exploderende zéér problematische ex-VN afgezant (niet de enige) die in 2014 bijna Persona non Grata in Israel werd verklaard omdat zijn 'neutraliteit zulke vormen aannam dat hij $ 20 miljoen via de VN wilde doorsluizen naar HAMAS. Vandaag is hij bezig (zegt hij) met Israelische geloofsgenoten te zoeken naar een “oplossing” waarbij 'volgens hem niet de hele Hamas leiding vervangen moet worden. Wat moeten al die Israelische leiders toch zonder de raad van onze Nederlands adviseurs. Benieuwd wie die Isralische personen zijn die met 'hem naar oplossingen willen zoeken. Dan Mvr. Marijnissen, die haar zorgen met ons deelde over de slachtoffers in Gaza, Oekraine, ja zelfs in Rusland maar acute amnesie kreeg en zomaar alle Israelische slachtoffers vergat. Ja, Hollandse Lillian, onze 'expert' van de natte klei mocht haar mening geven en dát deed ze, inclusief alle cliche's & mantra's. ...de arme palestijnse burgers, de oorlogsmisdaden van Israel, de proportionaliteit waar zij als militair expert alles vanaf weet, palestina dat erkend moet worden, de illegaal bezette palestijns gebieden, de 2 Staten Illusie met daardoor vrede voor het Israelische & palestijnse volk! Ik zou zeggen, beste Lillian zorg nu maar eerst voor een denderende zetelwinst i.p.v.e. donderend verlies in je eigen partij en dan zorgen Gallant & co wel voor Israel én Gaza.
Bas Fortuin 05 november 2023, 20:45
Duidelijke taal van Dhr. Bart Schut en ook van de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant, die laat geen twijfel bestaan over het doel van de IDF-operatie in de Gazastrook: “Wanneer de oorlog voorbij is, zal er geen Hamas meer zijn in Gaza.” Na dit stuk gelezen te hebben dacht ik ineens aan de Horror tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München, daar werden ELF door Palestijnen gegijzelde Israëliërs, atleten gedood. Ik vergeet nooit de Vette Koppen in alle kranten: Premier Golda Meïr had al meteen laten weten NIET te willen onderhandelen met Terroristen...Vergelding [!!!] was haar antwoord aan al die laffe Racistische Islamitische Zwarte September Terroristen. De Israëlische geheime dienst Mossad kreeg van Golda Meïr opdracht ALLE leden van Zwarte September te liquideren, onder de naam Operation Wrath of God, [Operatie Wraak: Toorn van God] waarbij in verschillende landen een TWINTIGTAL Palestijnen, ook PLO-kopstukken en minder hooggeplaatsten, werden omgebracht. In 1973 doodde het team onder leiding van Ehud Barak, de latere premier van Israël, in Beiroet nog een aantal PLO-functionarissen en -activisten. De BIJBEL leert alle Antisemieten en Booswichten, en dus ook Hamas, PLO en Hezbollah een gevoelige les: Zachariah 2:8: “Wie Israël aanraakt, raakt Gods oogappel aan!!! We weten inmiddels hoe al die Islamitische kapers München 1972 gelokaliseerd werden en gewelddadig aan hun eind kwamen. Die booswichten van zwarte September sliepen sinds München 1972 geen nacht meer zonder doodsangst! Psalm 149.
Shlomo Itai 06 november 2023, 09:02
Na het wegmaaien van Hamas, de giftige bovengrondse paddenstoel van de ondergrondse moslimbroederschimmel, zal de derde fase van deze oorlog beginnen: Het voorkomen van de zogenaamde tweestaten-oplossing die de Amerikanen nu vastbesloten lijken om door te drukken. Ondanks de grote westerse steun voor de Palestijnse Nationale Autoriteit, vertoont deze corrupte Palestijnse entiteit nu al gevaarlijke barsten. Deze luid krakende autoriteit moet het bestuur van Gaza, waar ze eerder uitgeschopt waren, weer op zich nemen ? Dat is vragen om nog veel meer problemen. Een instabiele Palestijnse staat aan twee kanten van Israël, met daarbij een instabiel Libanon vol raketten in het noorden en een instabiel Syrië vol Iraanse militia in het noordoosten, zal binnen afzienbare tijd veranderen in een Ring van Vuur rond Israël. Dat zou geen nederlaag, maar juist een inspirerende overwinning zijn voor de moslimbroeders overal. Dat zal het leven in Israël onmogelijk maken. Dat mag gewoon NOOIT gebeuren.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *