Zondvloed
Agenda

Zondvloed

Redactie 11 januari 2013, 00:00

Israël is de afgelopen dagen geteisterd door de ergste storm die het land de afgelopen decennia gezien heeft. Grote delen van het land hadden te maken met overstromingen en ‘flash floods’. Door het noodweer had Tel Aviv op dinsdag grote last van overstromingen. Snelweg 1 stond blank en werd afgesloten. Alle treinstations werden gesloten en er vielen 41 bomen om. In de omgeving van Tel Aviv viel op verschillende plekken de stroom uit door ingestorte bovenleidingen. Er viel een aantal doden en gewonden in het verkeer door omvallende bomen en gladheid.

De normaal gesproken droog liggende rivier  de Ayalon liep over. Een aantal mensen maakte van de gelegenheid gebruik en ging de rivier op in een kayak. Een van hen werd opgenomen in het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen nadat hij gekapseisd was. Op Twitter werd gesproken over door de regen losgespoelde landmijnen in het noorden, die op wegen waren beland. In Jeruzalem, Haifa en Tsfat viel sneeuw. Scholen in verschillende delen van het land bleven gesloten. Er werden noodvoorzieningen getroffen zodat vliegtuigen op vliegveld Ovda vlak bij Eilat konden landen in het geval dat de landingsbanen op luchthaven Ben Gurion overstroomden.

De afdeling rivieren en waterstand van de Israëlische Nationale Parken- en Natuurbescherming was wel blij met de storm. Alle waterreservoirs in Noord-Israël liepen vol. „Dit is een waterfeest,” vond een woordvoerder. Tot nu toe is ongeveer evenveel regen gevallen in Noord-Israël als normaal gesproken in een hele winter verwacht wordt.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking