Al Jazeera: ‘Berichten over seksueel geweld door IDF zijn verzonnen’
Nieuws

Al Jazeera: ‘Berichten over seksueel geweld door IDF zijn verzonnen’

Propagandazender Al Jazeera moet inbinden. Eindelijk geeft het medium toe dat verhalen over verkrachtende soldaten van Israël in Gaza-Stad volledig uit de duim gezogen zijn.

Redactie 25 maart 2024, 13:51
Al Jazeera: ‘Berichten over seksueel geweld door IDF zijn verzonnen’
IDF-eenheden hebben in het Shifa-ziekenhuis in Gaza tenminste 180 Palestijnse terroristen gedood en nog eens zeker 500 gevangen genomen - Foto: IDF

En weer blijkt dat elk beetje nieuws uit de Gazastrook met een dikke korrel zout genomen moet worden. Nadat eerder al bleek dat de slachtofferaantallen rechtstreeks door Hamas-propagandisten worden verzonnen en wetenschappelijk niet kunnen koppen en dat de verwoestingen in Gaza veel minder zijn dan tot nu toe beweerd, blijkt het verhaal dat Israëlische soldaten in het Shifa-ziekenhuis Palestijnse vrouwen verkracht zouden hebben, van A tot Z verzonnen.

Meer dan 24 uur liet het als nieuwszender vermomde Qatarese propagandakanaal Al Jazeera (AJ) het ‘nieuws’ de ronde doen: IDF-militairen zouden Palestijnse vrouwen verkracht hebben in het Shifa-ziekenhuis in Gaza. Nu hebben de Qatarese propagandisten, die ook een Engelstalige zender (AJE) bestieren, het bericht stilletjes verwijderd. Het bleek volledig uit de koker van Hamas te komen. Iemand had iets gehoord dat iemand anders beweerd zou hebben en weer een ander dacht te hebben gezien – dat werk.

Al Jazeera maakte er onmiddellijk een verhaal van waar het bloed van af spatte. Israëlische soldaten ‘verkrachtten Palestijnse vrouwen, waarna ze hen vermoorden’. Voor de goede orde meldde de door het regime in Doha betaalde ‘nieuwszender’ ook meteen dat de Israëli’s ‘hele gezinnen levend begraven’. Er bleek uiteraard niets van waar te zijn, en al heeft het rabiaat antisemitische AJ geen rectificatie geplaatst, het heeft tenminste het bericht verwijderd.

In dat opzicht lijkt het moreel kompas van de pro-Hamaspropagandisten uit Qatar zelfs beter te werken dan dat van de redacties van onder andere de Volkskrant, NRC en Trouw, die de propagandaleugens van Hamas meestal gewoon laten staan. Nog een opvallend detail: berichten in de Israëlische pers, meestal gebaseerd op IDF-bronnen, hoeven zelden of nooit gerectificeerd te worden. Net als de wreedheid komen ook de leugens in het Gazaconflict van één kant: de (pro-)Palestijnse.

Opmerkingen (3)
tiki 25 maart 2024, 16:23
Als dit de énige verzonnen waarheid is door deze zender & haar correspondenten, (en haar vele soortgenoten) dan zou het vak journalistiek niet zo ongeloofwaardig zijn. Journalist staat tegenwoordig gelijk aan propagandist, fantasist, activist & humorist maar heeft niets meer te malken met neutraliteit, objectiviteit & eerlijkheid!
Rena Weissman 25 maart 2024, 16:35
"En weer blijkt dat elk beetje nieuws uit de Gazastrook met een dikke korrel zout genomen moet worden". Een korrel zout? Ik geloof dat het zouttransport naar Gaza en Qatar verhonderdvoudigd is sinds zeven oktober. Men wordt altijd kwaad wanneer ik/een niet-harteloos mens, de link legt tussen de 7 oktober-pogrom en de islamitische/anti-zionistische/ antisemitische propaganda met de holocaust en de Nazi-propaganda: Maar ik probeer nieuwsberichten toch altijd te vergelijken met de propaganda van die dagen. "Jonge vrouwen worden verkracht door Joden", dat kennen we al van de Nazi's, die zeiden het ook. "Joden houden van kinderen vermoorden", die kennen we ook al. "Joden zijn de schuld van de hongersnood". Nazi's! "Joden zitten in de orgaanhandel." Ook Nazi's. Als je dan toch antisemitische of anti-Israëlische propaganda verspreidt, wees dan wel creatief! Verzin iets nieuws! We hadden de Joden van toen, van de oorlog, beloofd: "NEVER AGAIN!" We doen het nu opnieuw. We geloven weer Nazi-propaganda, maar nu gewoon verspreidt door iemand anders.
Ruud 26 maart 2024, 06:17
Dit nieuws lees je alleen hier bij het NIW....zoals gebruikelijk is dit door de media hier doodgezwegen... De modus operandi van de journalisten hier in het vrije westen. Schreeuwend op de voorpagina met grote letters: Israël bombardeert ziekenhuis! Om een week later op de achterste bladzijde fluisterend te plaatsen dat het toch een eigen raket van de palestijnen was...maar die 500 schijndoden staan nog altijd in de telling erbij. Schreeuwend de volgende melding Israël pleegt massamoord in al-Shifa ziekenhuis om niets, er is geen commandocentrum daar...weken later na video bewijs fluistert de media o er zat wel iets in het ziekenhuis.....maar het IDF heeft zelf de wapens daar in de MRI ruimte neergelegd. Schreeuwend weer het volgende bericht over stervende babies in couveuses als gevolg van door Israël veroorzaakte stroomuitval en vervolgens bij de beelden van Israëlische militairen die couveuses naar een ziekenhuis brengen schoorvoetend toegeven dat die Joden toch niet zo slecht bezig zijn. Nu is er weer die hongersnood...omdat Israël geen voedsel toelaat en alle bakkerijen heeft gebombardeerd....nee, jongens Israël heeft juist honderden bakkerijen opgezet om het vele meel van die vrachtwagens in brood te veranderen. Al deze negatieve publiciteit en hamas propaganda kost Israël het beetje goodwill dat ze nog in de VS hadden. Om dat terug te krijgen gaat eeuwen duren.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *