AOW-uitkering Holocaustoverlevenden
Nieuws

AOW-uitkering Holocaustoverlevenden

Redactie 18 juli 2015, 00:00
AOW-uitkering Holocaustoverlevenden

AOWVorige week heeft een ruime Kamermeerderheid de ChristenUnie/SGP-motie gesteund waarin de regering wordt opgeroepen een beleidswijziging aan te passen.

Door dit beleid, dat 1 januari 2016 ingaat, zullen AOW’ers gekort worden wanneer ze gaan wonen in gebieden buiten de Groene Lijn, waarvan de status nog niet definitief beslecht is, zoals de Golan en Oost-Jeruzalem. Onder deze groep bevinden zich juist ook mensen die de Sjoa en/of de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. De aangenomen motie maakt voor deze mensen een uitzondering.
Joël Voordewind van de ChristenUnie: „Mooi dat het beleid van het kabinet door deze motie wordt bijgesteld, in het bijzonder voor de 67 overlevenden van de Holocaust. Zij dreigden door het gewijzigde beleid van dit kabinet gekort te worden op hun AOW met 350 euro per maand, terwijl zij in Nederland keihard hebben gewerkt om de AOW op te bouwen. Zij zijn vaak bij kinderen in Israël gaan wonen omdat ze nu extra zorg nodig hebben. Deze mensen dienen niet het slachtoffer te worden van politieke besluiten over de definitieve status van bijvoorbeeld Oost-Jeruzalem of de Golan. Ik ben blij om te constateren dat een ruime meerderheid het daarmee eens is en de motie van de ChristenUnie en SGP daarmee het kabinet een duidelijke opdracht meegeeft.”

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking