Asielzoeker aangeklaagd voor moord op 14-jarig Joods meisje
Nieuws

Asielzoeker aangeklaagd voor moord op 14-jarig Joods meisje

Redactie 24 januari 2019, 00:00
Asielzoeker aangeklaagd voor moord op 14-jarig Joods meisje

In Duitsland is de 21-jarige Irakees Ali Bashar aangeklaagd voor het verkrachten en vermoorden van de 14-jarige Joodse Susanna Feldman uit Mainz.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Wiesbaden. De uitgeprocedeerde asielzoeker wordt er ook van beschuldigd twee maanden eerder een 11-jarig meisje te hebben verkracht.

Bashar bekende de moord op de jonge Susanna, maar ontkent haar te hebben verkracht. De moord zorgde voor grote ophef in Duitsland, ook omdat Bashar vlak na zijn daad zonder enige problemen met zeven familieleden terug naar Irak kon vluchten. De familie was vermoedelijk in het bezit van valse papieren.

Ook kreeg de Duitse politie het verwijt dat zij de verdwijning van het meisje veel te laat serieus hebben genomen. De moeder van Susanna sloeg de dag na haar verdwijning, op 22 mei, al alarm over haar veiligheid. Het lichaam van haar dochter werd pas na drie weken gevonden. De politie ging er in eerste instantie van uit dat de 14-jarige was weggelopen.

Susanna verdween nadat zij met vrienden naar Wiesbaden was gereisd. Het meisje zou bevriend zijn geweest met de jongere broer van Ali Bashar, maar had geen relatie met de jongen. Bashar kwam als verdachte in beeld nadat een 13-jarige jongen die samen met hem in een vluchtelingencentrum woonde hem hoorde opscheppen over zijn daad en dit doorgaf aan de politie.

De 21-jarige Irakees werd eerder aangehouden vanwege geweldsdelicten. Zijn asielaanvraag in Duitsland was afgewezen, maar de familie ging in hoger beroep tegen zijn uitzetting. Uiteindelijk werd Bashar in juni gearresteerd in Iraaks Koerdistan op verdenking van de moord en direct uitgeleverd aan Duitsland.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking