Bahrein wil diplomatieke banden met Israël ‘uiteindelijk’ normaliseren
Nieuws

Bahrein wil diplomatieke banden met Israël ‘uiteindelijk’ normaliseren

Redactie 15 februari 2019, 00:00
Bahrein wil diplomatieke banden met Israël ‘uiteindelijk’ normaliseren

De Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken, Khalid bin Ahmed Al Khalifa, heeft gezegd in de toekomst diplomatieke banden te willen aanknopen met Israël.

Dat zei de minister tegen The Times of Israël. Khalifa antwoordde op de vraag of er ooit diplomatieke banden zullen zijn tussen Bahrein en Israël: “Ja, uiteindelijk”.

De uitspraak komt kort nadat Israëlische zender Channel 13 meldde dat de Bahreinse regering twee jaar geleden al interesse toonde in diplomatieke banden met de Joodse staat. Volgens de zender zou Khalifa destijds Tzipi Livni, toen nog Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, hebben gevraagd die wens door te geven aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Zowel Khalifa als Netanyahu waren deze week aanwezig bij een door de VS geleide top in de Poolse hoofdstad Warschau. Daar stond de Israëlische premier zij aan zij met meerdere ministers van Arabische landen. Tijdens de top sprak Netanyahu de hoop uit om samen op te treden tegen Iran. Volgens de premier werd samen met de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische landen gesproken over het onderwerp ‘met ongewone kracht en eenheid tegen de gemeenschappelijke dreiging van het Iraanse regime,” aldus Netanyahu.

 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking