BDS’er Vrouwe veroordeeld
Binnenland

BDS’er Vrouwe veroordeeld

Redactie 06 juli 2018, 00:00

Pro-Palestina en anti-Israëlactivist Simon Vrouwe is door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld voor illegaal collecteren. De rechter legde Vrouwe een geldboete van in totaal 280 euro op en een voorwaardelijke taakstraf van 16 uur met een proeftijd van twee jaar. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rechtbank Amsterdam aan het NIW.

Vrouwe werd in minder dan een jaar tijd drie keer aangehouden voor het collecteren ‘voor Gaza’ zonder vergunning. Een woordvoerder van het OM laat weten dat het gaat om aanhoudingen in december 2017, februari 2018 en april 2018. Voor die overtredingen eiste het OM in de eerste twee gevallen een geldboete van 140 euro. Voor de derde overtreding in april eiste het OM echter een voorwaardelijke taakstraf van 16 uur met een proeftijd van twee jaar, omdat Vrouwe al meerdere keren de fout was ingegaan. Ook eiste het OM dat de spullen (fietsen, een karretje en protestborden) van Vrouwe niet zouden worden teruggegeven aan de activist.

De rechter kon zich grotendeels vinden in de eis van het OM en veroordeelde Vrouwe tot een geldboete van in totaal 280 euro en legde ook de voorwaardelijke taakstraf op met een proeftijd van twee jaar. Vrouwe krijgt tegen de eis van het Openbaar Ministerie in, wel zijn spullen terug.

De activist bleek niet erg onder de indruk te zijn van het vonnis. Op donderdagmiddag stond de man al weer op het Spui in Amsterdam.

De politie Amsterdam liet in april weten dat een van hun agenten overwoog om aangifte tegen Vrouwe te gaan doen. Vrouwe begon op sociale media een hetze tegen de Joodse agent , omdat deze de dienstdoende wijkagent was op het moment dat de spullen van Vrouwe op het Leidseplein in beslag werden genomen. De agent werd door volgers van Vrouwe uitgemaakt voor onder andere ‘zionistische diender’.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking