Begrafenissen Israëlische slachtoffers moordaanslag
Buitenland

Begrafenissen Israëlische slachtoffers moordaanslag

Redactie 20 juli 2012, 00:00

De  begrafenissen van de zes Israëlische toeristen die door een terroristische aanslag op een bus werden vermoord op het vliegveld van het Bulgaarse Burgas, waarbij ook de Bulgaarse buschauffeur het leven liet, vinden vandaag plaats op verschillende plekken in Israël.

De 28-jarige Itzik Colangi werd ‘s ochtends op de Segula begraafplaats te Petah Tikva begraven. Vrijwel tegelijkertijd en later vandaag vinden de begrafenissen plaats van Amir Menashe (28), Maor Harosh (25), Elior Price (26) en Kochava Shriki (44). De 36 gewonden door de aanslag – waarvan vier in ernstige of kritieke toestand – zijn ook naar Israël teruggevlogen.

De Libanese  Hezabollah-militie zat achter de terroristische aanslag. Dat verklaarden Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers in een analyse tegenover de New York Times.  De zelfmoordterrorist verrichtte zijn daad in opdracht van Iran om de aanslagen op Iraanse nucleaire wetenschappers eerder dit jaar te wraken, die door Iran worden toegeschreven aan Israël en de Verenigde Staten. De Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers gaven aan de zelfmoordenaar te hebben geïndentificeerd als lid van een terroristische Hezbollah-cel. Premier Netanyahy verklaart te komen met ‘een krachtige reactie’.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking