Biden onder vuur voor het ‘verraden’ van Israël
Nieuws

Biden onder vuur voor het ‘verraden’ van Israël

Redactie 09 mei 2024, 13:53
Biden onder vuur voor het ‘verraden’ van Israël

De Amerikaanse president krijgt er ongenadig van langs na zijn aankondiging geen wapens en munitie meer te leveren aan de Joodse staat als de IDF zijn offensief tegen Hamasbolwerk Rafah doorzet. Zowel Republikeinen als parlementariërs van zijn eigen Democratische partij begrijpen niets van Bidens zwalkende beleid ten aanzien van de oorlog in Gaza.

‘Verraden’ kopte de New York Post vanmorgen. Daarmee drukte de krant het gevoel uit van de gehele Republikeinse partij, maar opvallend genoeg ook van veel van Bidens partijgenoten. Wanhopig vragen politici zich af of het woord van de president nog iets waard is. Aan de ende kant beweert Biden dat 7 oktober niet vergeten mag worden en dat Hamas verslagen moet worden, maar tegelijkertijd steekt de president Israël spreekwoordelijk een mes in de rug wanneer dat land probeert de terreurbeweging uit te schakelen.

Het Democratische Congreslid Ritchie Torres vermoedt dat Biden de extreemlinkse vleugel binnen zijn partij naar de mond probeert te praten

Presidentskandidaat Donald Trump beschuldigde zijn tegenstander van steun voor Hamas: “Corrupte Joe kiest de zijde van de terroristen net zoals hij de kant van de radicale bende op de campussen van onze universiteiten, omdat hun donoren ook hem financieren,” zei Trump. De Republikeinse senator Mitt Romney sprak van een ‘verschrikkelijk signaal aan onze bondgenoten’. De leiders van de Republikeinen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, Mitch McConnell en Mike Johnson, eisten in een brief aan de president dat wapenleveranties aan Israël onmiddellijk hervat worden.

Maar ook binnen zijn eigen partij ligt Biden onder vuur. De Democratische senator voor Pennsylvania Joh Fetterman zei ‘diep teleurgesteld te zijn’ in de president. Ritchie Torres, lid van het Huis van Afgevaardigden, vermoedt dat Biden de extreemlinkse vleugel binnen de partij naar de mond probeert te praten. Het campagneteam van de president is in paniek omdat hij duidelijk achterligt op Trump in de peilingen, ook onder jongeren. Die hopen zij terug te winnen door afstand te nemen van Israël. Dat Torres’ vermoeden hout snijdt, bleek uit de steun die Biden kreeg van de meest radicale elementen binnen zijn partij, onder wie senator Bernie Sanders en leden van de zg. ‘squad’, een extreemlinkse groep in het Huis van Afgevaardigden waar onder anderen antisemieten als Ilhan Omar en Rachida Tlaib toe behoren.

Opmerkingen (3)
Kees 09 mei 2024, 21:54
De vijanden van de staat Israël en Joodse Nederlanders, zijn zo onder invloed van haat en desastreuze gedachten dat zij verstikken in haat en haatzaaien. Palestijnen en sympathianten: ga demonstreren tegen de onderdrukkende Hamas in palestina, laat Gaza een democratic regering krijgen Daar zit het probleem Hamas is pure onderdrukking van palestijnse kinderen en vrouwen. VN doe daar wat tegen. En bescherm de staat Israel.
tiki 10 mei 2024, 09:31
Biden, de vriend die paraplu's uitdeelt wanneer de zon schijnt maar ze weer in beslag neemt wanneer het regent. De president is, ' in al zijn wijsheid', overgelopen naar het foute kamp, ondanks al zijn mooie woorden & proclamaties Dit word zijn politieke erfenis. Hamas & friends danken hem.
Shlomo Itai 12 mei 2024, 17:46
Kijk niet naar wat politici zeggen, maar naar wat ze doen. De militaire steun gaat voorlopig door. Desalniettemin, Biden meent serieus dat de twee-statenoplossing de problemen tussen Israel en de Palestijnen kan oplossen. Dat levensgevaarlijke idee staat volkomen los van de Palestijnse realiteit, net als het lachwekkend utopische plan dat een week geleden namens Netanyahu werd gepubliceerd. Niemand heeft meer belang bij een goede oplossing dan Israël, maar helaas krijgt Netanyahu ruzie met al zijn vrienden in binnen- en buitenland en zo wordt het wel erg moeilijk om een ingewikkeld probleem tot een goede oplossing te brengen.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *