Bild is pro-Israël
Buitenland

Bild is pro-Israël

Julian Reichelt, de website-hoofdredacteur van de populaire Duitse krant Bild, trok fel van leer tegen de anti-Israël-geluiden in de media.

Redactie 04 augustus 2017, 00:00
Bild is pro-Israël
Julian Reichelt. Foto: Twitter

Julian Reichelt. Foto: Twitter

Julian Reichelt, de website-hoofdredacteur van de populaire Duitse krant Bild, trok in zijn column afgelopen zondag fel van leer tegen de anti-Israël-geluiden in de media tijdens de Tempelberg-crisis vorige maand.

“Over geen enkel ander land dat onder permanente terreur lijdt, wordt in Duitsland zo cynisch, ijskoud en harteloos verslag gedaan als over Israël,” schreef hij.
Reichelt beschuldigde de Duitse media van het overnemen van ‘sprookjes’, als zouden metaaldetectiepoortjes een Israëlische aanval op religieuze vrijheid inhouden, en van het ‘routinematig verwisselen van dader en slachtoffer’.  Zo liet Tagesschau, gaf hij als voorbeeld, de vader van een jonge Palestijn die een Joods gezin had afgeslacht zijn zoon verdedigen ‘omdat de eer van moslims’ in gevaar was. “Als een terrorist soldaten aanvalt, luidt de krantenkop ‘Twee Palestijnen gedood bij Israëlische militaire actie,” vervolgde hij. “Zo kun je over de terrorist in Nice ook schrijven: ‘Vrachtwagenchauffeur neergeschoten door politie’.”
Reichelt zei dat de drastische veiligheidsmaatregelen bij cafés, winkelcentra en vliegvelden overal ter wereld niet nodig zijn vanwege een geradicaliseerde Katholieke Kerk, maar ‘omdat de islamitische wereld duidelijk te veel tolerantie tentoonspreidt tegenover hen die zich in naam van hun God willen opblazen’.
“Israël staat aan de frontlijn van de strijd tegen een moorddadige ideologie die ons allemaal wil uitroeien,” aldus de Bild-hoofdredacteur. “Wij Duitsers zouden Israël hierin moeten steunen in plaats van te verlangen dat ze zich netjes laten afslachten.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking