Neem nu een abonnement

Lees elke week het opinietijdschrift en cultureel magazine ineen, voor iedereen met interesse in de Joodse wereld. Abonneer je nu »

Lees nu online
BREKEND: Vier Israëli’s gedood bij Palestijnse terreuraanval
Nieuws

BREKEND: Vier Israëli’s gedood bij Palestijnse terreuraanval

Redactie 20 juni 2023, 16:18

*** Update 17.50 *** IDF-troepen hebben de tweede schutter gevonden en gedood.

Vier Israëlische burgers zijn om het leven gekomen bij een aanval door Palestijnse terroristen op een tankstation aan de Highway 60 nabij de nederzetting Eli op de Westelijke Jordaanoever. Nog eens vier Israëli’s raakten gewond – onder wie tenminste één in kritieke toestand – toen twee terroristen het vuur op hen openden met automatische wapens. Een van de terroristen is gedood. De IDF is een klopjacht begonnen op de overlevende dader.

Na de aanslag werd het alarm geluid in Eli zelf. De IDF gaf bewoners de opdracht in hun huizen te blijven en hun deuren en ramen te sluiten. De aanslag kwam nadat een dag eerder zeven IDF-soldaten gewond raakten toen bij een anti-terreuroperatie in Jenin hun pantserwagen door een bernbom werd geraakt. Zes Palestijnse terroristen werden gedood in het gevecht dat zich daarna ontspon, waarbij de IDF een Apache-gevechtshelikopter inzette. Dit jaar zijn tot nu toe 24 Israëli’s gedood bij Palestijnse aanslagen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *