BREKEND: Vuurgevecht tussen Egyptische en Israëlische soldaten aan grens met Gaza: één dode
Nieuws

BREKEND: Vuurgevecht tussen Egyptische en Israëlische soldaten aan grens met Gaza: één dode

Redactie 27 mei 2024, 15:45
BREKEND: Vuurgevecht tussen Egyptische en Israëlische soldaten aan grens met Gaza: één dode
Een Israëlische pantserwagen bij de door de IDF veroverde grensovergang tussen Egypte en Gaza bij Rafah - Screenshot X

Een of meer Egyptische soldaten zouden bij de grensovergang van Rafah het vuur geopend hebben op IDF-eenheden. Die beantwoordden het vuur, waarbij een Egyptenaar gedood zou zijn.

Het Israëlische leger heeft het incident bevestigend: “Een paar uur geleden was er een schietincident aan de Egyptische grens. Het incident wordt onderzocht en een dialoog is gaande met de Egyptische kant,” aldus een verklaring van de IDF.

Bronnen aan Egyptische zijde melden dat een grenssoldaat zich zo druk zou hebben gemaakt over de luchtaanval in Gaza waarbij twee terroristenleiders en volgens Hamas 35 burgers zouden zijn omgekomen, dat hij uit woede het vuur op de Israëli’s opende. De grensovergang bij Rafah werd enkele weken geleden veroverd door de IDF. Sindsdien houdt Egypte uit protest voedsel en andere humanitaire hulpgoederen voor Palestijnse burgers tegen.

Opmerkingen (7)
tiki 27 mei 2024, 16:19
Egypte spreekt vanuit 2 mondhoeken mét een 3 dubbele tong. Deze hypocrieten worden opgewonden over het lot van 'arme palestijnen, maar houden wél de grens potdicht voor 'vluchtende palestijnen en onthouden hen voedsel als protest van het sluiten door Israel van 'hun verdienmodel, de Philadelphia corridor. Met broeders uit Egypte & Jordanie en hoeders als Hamas & Abbas, mogen palestijnen inderdaad hun 'zegeningen' tellen. De beste tijd voor Gazanen was toen Israel het bezette. Jawel! Toen kwamen ze in massa dansen in de discotheken & eten in de restaurants van Jeruzalem. Helaas...allemaal v.v.t.
Shlomo Itai 27 mei 2024, 16:51
Ongeacht wie hier als eerste schoot, de moslimbroeders in Egypte zullen dit incident ongetwijfeld opblazen en gebruiken in een poging om daarmee As-Sisi ten val te brengen. Kleine incidenten kunnen het Midden Oosten veranderen.
Yakoov 27 mei 2024, 21:48
Israel ontspoord volledig. Houdt niemand meer over in de wereld. 7 October, hoe vreselijk ook, legitimeert niet deze onbezonnen acties van de IDF aangestuurd door de meest vreselijke politieke leiders die Israel ooit gehad heeft. Het gaat heel slecht met Haaretz.
Gerda Schrijver 28 mei 2024, 07:58
@ Yakoov. Het Israelitische volk hield "niemand"?? meer over in de wereld, heel, heel lang geleden toen zij uit Egypte trokken. Toch wel, want Adonai Zelf trok met hun mee ! (Zie Exodus). Beter kan men het als volk niet hebben. Laten de politieke leiders van Israel dat in deze moeilijke tijd goed beseffen.
tiki 28 mei 2024, 10:26
@Yakoov, mischien heb je het niet helemaal begrepen, maar het gaat niet om wat Israel "fout' doet, maar precies om wat ze goed doet. Na de Inquisitie, O-Europeese pogroms & Holocaust zijn keihard terugslaande Joden een onacceptabel scenario wat ten alle tijden gestopt moet worden. Vandaar de georganizeerde Internationale van humanistische hyena's die Joods bloed ruiken en Israel omsingelen van alle kanten. Dit politiek gearrangeerde conflict moet ten alle tijden in leven gehouden worden daar té veel mensen ervan profiteren in politiek, media, NGO's, toelevering & bouwfirma's, wapen industrie & corrupte grensbewakers die anders hun goedbesmeerde boterham zien verdwijnen .Nee, Israel is niet ontspoord, maar de totaal ignorante & corrupte wereld en over de "meest vreselijke" leiders besluiten echt alléén Israeli's. Dat noemt men democratie.
Gerda Schrijver 28 mei 2024, 16:32
Duidelijke taal Tiki, en helder. Super!
Shlomo Itai 28 mei 2024, 18:20
@Yakoov: Dat het huidige Israëlische leiderschap slecht is en 7/10 mogelijk heeft gemaakt en sindsdien incompetent handelt, lijdt geen twijfel, maar met een zeer laag burgerslachtofferaantal in verhouding tot het aantal gedode jihadisten in vergelijking met andere legers inclusief het Amerikaanse, kun je toch moeilijk de Israëlische regering verwijten dat ze verantwoordelijk is voor het verlies van vrienden. Dat is duidelijk het gevolg van een cynische leugencampagne van Hamas op de vruchtbare bodem van instortende westerse samenlevingen. Het hoge aantal burgerslachtoffer in Rafah was overigens het gevolg van ontploffende munitie van Hamas en het was een Egyptische soldaat die het vuur opende op het Israëlische leger.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *