Chanoeka met de marechaussee
Binnenland

Chanoeka met de marechaussee

Op zondagavond 17 december zullen honderden Joodse jongeren op het Scheldeplein in Amsterdam Chanoeka komen vieren en de Amsterdamse politie en koninklijke marechaussee in het zonnetje zetten.

Redactie 15 december 2017, 00:00
Chanoeka met de marechaussee

Op zondagavond 17 december zullen honderden Joodse jongeren op het Scheldeplein in Amsterdam Chanoeka komen vieren en de Amsterdamse politie en koninklijke marechaussee in het zonnetje zetten. Deze organisaties zijn nauw betrokken bij de bescherming van Joodse instellingen. Ook vicepremier Carola Schouten zal aanwezig zijn. Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg en luitenant-generaal Harry van den Brink zullen zondagavond namens de Joodse gemeenschap een kristallen menora aangeboden krijgen. “We wilden iets terugdoen” zegt rabbijn Yanki Jacobs van de Joodse studentenorganisatie Chabad on Campus. “Manschappen van de beide organisaties zorgen ervoor dat wij ons veilig voelen bij bijeenkomsten als deze, in onze gebouwen maar ook zoals zondagavond in de openbare ruimte aan het Scheldeplein.”

De avond wordt mede georganiseerd door de Joodse sportvereniging Maccabi. Aan het einde van de ceremonie en het aansteken van de lichtjes zal het Trompetter Korps van de Koninklijke Marechaussee voor muzikale omlijsting zorgen. De viering begint om 18.00 uur. U bent van harte welkom.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking