Daders aanslagen Ofra en Givat Assaf zijn broers
Nieuws

Daders aanslagen Ofra en Givat Assaf zijn broers

Redactie 20 december 2018, 00:00
Daders aanslagen Ofra en Givat Assaf zijn broers
Israeli soldiers and police inspect the scene of a shooting attack at the entrance to the Israeli settlement of Givat Asaf, in the West Bank, on December 13, 2018. Photo by Hadas Parush/Flash90 *** Local Caption *** פיגוע

De twee mannen die zijn aangewezen als de daders van de twee dodelijke aanslagen van 9 en 13 december op de Westelijke Jordaanoever zijn broers. Dat maakte het Israëlische leger vandaag bekend.

Het gaat om Asem Barghouti en Salih Barghouti. Salih werd op 12 december doodgeschoten door de soldaten van de IDF die de man sinds de aanslag op het spoor waren. De man opende op 9 december het vuur op een groep Israëli’s die bij en bushalte stonden te wachten. Zeven personen raakten zwaargewond en een baby overleed nadat hij met een spoedkeizersnede ter wereld kwam omdat zijn moeder was geraakt door de kogelregen.

Asem Barghouti sloeg de dag na de dood van zijn broer toe. Ook hij schoot op Israëli’s die bij een bushalte stonden te wachten, ditmaal in Givat Assaf. Bij de aanslag kwamen twee jonge IDF-soldaten om het leven. Een andere soldaat en een jonge vrouw raakten zwaargewond. De Palestijn kwam in april vrij na een straf van 11 jaar uitgezeten te hebben in de Israëlische gevangenis. De man is nog voortvluchtig.

De twee broers zijn niet de enige terroristen in de familie. Hun vader zat ruim 25 jaar vast voor de moord op een Israëlische burger. Jasser Barghouti, de oom van de mannen, voerde tevens aanslagen uit en kwam in 2011 vrij tijdens een gevangenenruil.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking