De balk in het linkse oog
Opinie

De balk in het linkse oog

Nausicaa Marbe 11 juli 2024, 07:00
De balk in het linkse oog

Je wist dat het er heftig aan toe zou kunnen gaan. Het was tenslotte het eerste debat in de Kamer met de premier van het ‘kabinet-Wilders’. De linkse oppositie zou Dick Schoof genadeloos aanpakken. Op de inhoud, toch? Welnee, het ging in het debat vorige week ineens over moslima’s met een hoofddoek en hoe dit kabinet ze in gevaar zou brengen. Een selectieve verontwaardiging die  – alweer – een klap voor Joods Nederland bleek te zijn. 

De linkse oppositie verweet Dick Schoof een club antisemieten te leiden. Overal, behalve in zijn eigen fusiepartij waar de gierende Jodenhaat niet herkend en bestraft wordt, meent Timmermans antisemitisme te ontwaren. Schaamt hij zich niet een beetje? Want dát racisme is bij Schoof I ver te zoeken, of je zou je in spastische denkbochten moeten wringen om te kunnen beweren dat door ‘omvolking’ te gebruiken, de ministers Faber en Klever de rassenpolitiek van Hitler omhelzen. Daar is geen sprake van, al blijft het ongehoord onsmakelijk om deze naziterm te hanteren. 

Hoofddoekjes

Toen Timmermans’ poging mislukte om samen met Jetten en Van Baarle (van de opruiende pro-Hamaspartij Denk) Schoof vanwege ‘omvolking’ te laten buigen of breken, kwam hij op de proppen met de zogenaamd bedreigde hoofddoek. Het grootste probleem van Nederland, moet u weten. Ik heb ooit in de erfenis van vier kabinetten-Rutte evenveel crises als letters in het alfabet geteld. Schoof I is van plan op een handvol dossiers het roer om te gooien. Je zou verwachten dat Timmermans en Jetten, deze zelfverklaarde messiassen van de sociaaldemocratie en de klimaatpolitiek, alle energie zouden steken in memorabele reacties op kabinetsplannen. In plaats daarvan speculeerden ze eindeloos over hoofddoeken. Ze hadden een oude tweet van minister Agema opgedolven waarin PvdA-kamerlid Lahlah ‘hoofddoekje’ werd genoemd en vielen over een uitspraak van minister Faber die zei ‘niet zo van de hoofddoeken’ te zijn. Hierover stonden de oppositieleiders te schuimbekken in het parlement. Het land moest begrijpen dat moslima’s nergens veilig waren. 

Overal, behalve in zijn eigen fusiepartij, meent Timmermans antisemitisme te ontwaren

Ik weet het niet, hoor. Als ik naar buiten ga, zie ik overal moslima’s die probleemloos hun hoofddoeken en andere bedekkende kleding dragen. Wie zich kleedt volgens de voorschriften van de conservatieve islam hoeft niet te vrezen dat ie wordt aangevallen en gemolesteerd. Of dat ie mikpunt wordt van demonstraties waarin tot de vernietiging van islamitische landen wordt geroepen en etnische zuivering wordt bepleit. 

Onverbeterlijk

Dat is wel wat Joden overkomt als ze zich openlijk ‘Joods’ kleden, als ze op straat herkenbaar zijn. Niet de hoofddoek wordt bedreigd, maar het keppeltje en de Joodse identiteit, de kinderen die naar de Joodse school gaan en de Shoa-overlever die naar het Holocaustmuseum gaat. En het blijft niet bij kleding, Joden in Nederland zijn bang hun Joodse namen te noemen, hun religie en cultuur bekend te maken, over familie en vakanties in Israël te praten. Je wordt aangekeken als een misdadiger of een medeplichtige, je bent automatisch een genocidepleger en mikpunt van geweld. Maar in het parlement neemt geen Jetten of Timmermans het nog voor je op. 

De onverbeterlijke Timmermans beging daags na zijn faux pas tegen Schoof I meteen weer een blunder. Hij prees de linkse zege bij de Franse verkiezingen als een triomf van progressiviteit en verbinding. Geen woord over de beruchte Jodenhaat en in opruiende toespraken gepreekte Israëlhaat van de links-extremist Mélenchon, leider van La France Insoumise. Hij profileert zich dominant in de linkse coalitie die Le Pen versloeg, eist macht op en belooft nu al, terwijl niemand weet wie Frankrijk zal regeren, de Palestijnse staat te erkennen. Ook is hij een Poetinvriend en een basher van de NAVO en de EU. Zowat alles wat Timmermans verafschuwt. Maar als het van links komt, verwelkomt hij het als redding van Europa. Het antisemitisme dat daarmee gepaard gaat, wordt genegeerd, het mag het feestje niet bederven. Voor elke overwinning moet een prijs worden betaald. De ruggengraatloze leiders die nu jubelen voor extreemlinks-islamistische allianties, offeren bewust de Joden van Europa op. Zonder scrupules.

Opmerkingen (2)
Johan Christiaan van Ravenswaay Claasen 11 juli 2024, 17:32
Goed artikel van N. Marbe. Verwacht niet veel verandering in het denken EN handelen van de linkse "Deugmensen". Als ze dit soort artikelen al lezen. Toch moeten we doorgaan met het aan de kaak stellen van deze hypocrieten.
Kor 12 juli 2024, 07:58
Links doet alles wat ons land niet nodig heeft. Regeren doen ze niet, en kunnen het ook niet. Hebben wel de mond vol (en ons land ). Alleen maar protesteren, tegen alles en iedereen die van hun mening afwijkt. Media en instellingen. zijn allemaal doordrenkt van hun gedachtengoed, waar het grootste gedeelte van de kiezers het helemaal NIET mee eens is. Het wordt een hele strijd maar hopelijk gaat het met deze nieuwe regering lukken.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *