Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

De kinderen van Truus

Redactie 01 mei 2020, 16:07
De kinderen van Truus

Op zondag 3 mei om 20.20 zendt omroep Max op NPO 2 De kinderen van Truus uit.

In de documentaire staan Truus Wijsmuller, de verzetsvrouw die duizenden Joodse kinderen wist te redden, en enkele van deze geredde kinderen centraal.

Dankzij haar grote inzet wist Wijsmuller meer dan tienduizend voornamelijk Joodse kinderen in veiligheid te brengen. Haar onderhandelingen met Adolf Eichmann in Wenen betekenden een doorbraak in de organisatie die later zou uitgroeien tot de zogenaamde ‘Kindertransporten’, een van de grootste reddingsacties uit de geschiedenis.

In de documentaire vertellen enkele van de kinderen die dankzij Truus in leven bleven over de verzetsvrouw. Kijk voor meer informatie op www.maxvandaag.nl.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (1)
Toinet Poels-Broekaart 03 mei 2020, 21:49
Beste makers van de docu de kinderen van Truus, alle lof voor het maken van deze docu. Ik ben geboren in 1955, mijn opa’s, oma’s en ouders hebben de jaren waarin Truus actief was bewust meegemaakt, via hen heb ik nooit iets over Truus Wijsmuller gehoord. Door alle media aandacht over jullie docu ben ik eea te weten gekomen en heb vanavond de docu op NPO 2 bij omroep Max gezien. Dank voor al jullie werk en de prachtige documentaire! Ik heb echter een opmerking die ik jullie graag meegeef voor toekomstige projecten, de layout ( namen enz. van personen die geïnterviewd werden ) was zo onduidelijk en mn heel erg klein, dat ik het niet kon lezen. Dit deed voor mij afbreuk aan het geheel. Heel jammer. Met vriendelijke groet, Toinet Poels-Broekaart
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *