Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Film en tv

De nieuwe Superman is Joods

Redactie 29 juni 2023, 12:48
De nieuwe Superman is Joods

De nieuwe film uit het DC Comics-universum, Superman: Legacy lijkt een Joods onderonsje te worden. Succesregisseur James Gunn, beroemd van de eerste twee Guardians of the Galaxy-films, heeft de relatief onbekende acteur David Corenswet uitgekozen om de nieuwe ‘Man van Staal’ te spelen.

Corenswet, op 8 juli 1993 geboren als zoon van Joodse ouders in Philadelphia, treedt daarmee in de voetsporen van Christopher Reeve, Brandon Routh en Henry Cavill. Net als Corenswet waren deze drie Supermannen geen grote namen voordat zij die rol op zich namen.

David Corenswet in Hollywood – Netflix

David Packard Corenswet kent u waarschijnlijk niet van zijn filmcarrière, hij kwam tot nu toe niet verder dan de romantische komedie Look both ways en de slasher-horror Pearl, allebei van vorig jaar. Meer succes tot nu toe kende de acteur op televisie, hij had belangrijke rollen in de Netflix-series The Politician en Hollywood en in het door David Simon (bedenker van de legendarische misdaadserie The Wire) gecreëerde HBO-politiedrama We own this city.

Natuurlijk is Superman een creatie van het Joodse stripduo Jerry Siegel (tekst) en Joe Shuster (illustraties). Om het Joodse Supermanfeestje compleet te maken heeft regisseur Gunn de rol van Clark Kents vriendin Lois Lane toebedacht aan Rachel Brosnahan. Toegegeven, die is niet Joods, maar wel wereldberoemd geworden door haar rol als de baanbrekende vrouwelijke Joodse komiek Midge Maisel in de serie The Marvelous Mrs. Maisel, te zien op Prime Video.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *